Samhällsbyggnadschef Sala kommun

Information

Arbetsgivare: Sala kommun
Ort: Sala
Kategori: Ledning, Stadsbyggnad

Sista ansökningsdag:

6 dec
Sök jobbet

Sala kommun i östra Västmanland har cirka 22 800 invånare och är till ytan länets största. Kommunen har flera mindre tätorter samt Sala stad med ca 13 000 invånare. Sala har genom sin historiska betydelse, med bland annat Silvergruvan, sin givna plats på Sveriges karta. Huvudnäringar är jordbruk, turism och småindustri. Sala är en eko-kommun, vilket innebär att den gemensamma grunden för alla verksamheter är en långsiktig ekonomisk, social och miljömässigt hållbar utveckling.

Det händer mycket i Sala nu! Stora externa aktörer inom byggbranschen är aktiva inom kommunens gränser men också de lokala byggarna bidrar på ett positivt sätt till kommunens utveckling. En ny stadsdel, Silvervallen, är planlagd och markanvisningar håller nu på att fördelas. I kommunen pågår även arbetet med den nya översiktsplanen.

Vi söker nu en chef till samhällsbyggnadskontoret!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Samhällsbyggnadschefen ansvarar för kommunens myndighetsutövning inom bygg och miljö men även för samhällsplanering och markfrågor. Som samhällsbyggnadschef är du direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp. Ledningsgruppen arbetar tätt tillsammans för att utveckla det strategiska arbetet inom kommunen som helhet. Som samhällsbyggnadschef har du en egen ledningsgrupp där du arbetar nära dina två enhetschefer. Samhällsbyggnadskontorets verksamhet besår av ca 41st självgående, ambitiösa och kompetenta medarbetare. Som samhällsbyggnadschef arbetar du med både Kommunstyrelsen och Bygg- och Miljönämnden samt har ett övergripande verksamhets- och budgetansvar.

Vem är du?
Vi söker dig som har en samhällsplaneringsexamen eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du som söker tjänsten har även stor erfarenhet av samhällsbyggandet, god kunskap om dess lagstiftning och myndighetsutövning. Det är meriterande om du tidigare har varit chef över chefer inom en politiskt styrd verksamhet. Du har även ett genuint intresse för människor och är en skicklig och erfaren ledare. Vi vill också att du har erfarenhet av kvalitetsarbete samt ekonomiskt ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sala kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder.

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas

Befattningen som Samhällbyggnadschef är säkerhetsklassad, varför godkänd säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) är en förutsättning för anställning. Detta innebär även krav på svenskt medborgarskap.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 6 december
Referensnummer: 57955

I denna rekryteringen samarbetar Sala kommun med Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av högre chefer. Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Charlotte Ahlquist, 073- 506 72 05, charlotte.ahlquist@poolia.se

Upplysningar
Charlotte Ahlquist
073-506 72 05
charlotte.ahlquist@poolia.se

Ella Winsnes Sunnemark
072-077 24 78
ella.winsnes.sunnemark@poolia.se

Fackliga kontaktpersoner
Naturvetarna
Anna Winnersjö Edholm
Anna.Winnersjo-Edholm@sala.se
0224-74 73 91

Vision
Thomas Roberg
Thomas.Roberg@sala.se
0224-74 96 62

Sveriges Ingenjörer Jasmina Trokic
Jasmina.Trokic@sala.se
0224-74 73 25

Välkommen med din ansökan!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 18 november 2020 kl 09:43
Uppdaterad: 18 november 2020 kl 09:55

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Victor Kilén

Stadsdirektör Nacka kommun

Anna Giotas Sandquist

Direktör social hållbarhet Eskilstuna kommun

Cecilia Winberg

Ordförande Fysioterapeuterna

20 lediga jobb just nu