Samhällsbyggnadschef Kinda kommun

Information

Arbetsgivare: Kinda kommun
Ort: Kisa
Kategori: Ledning, Stadsbyggnad

Sista ansökningsdag:

24 nov
Sök jobbet

Vill du jobba med människor, påverka andra människors liv och göra skillnad är Kinda kommun stället för dig. Här bryr vi oss om varandra och det är alltid nära till kollegor, chef och medborgare. Vi står inför en spännande framtid och vill fortsätta ge service med hög kvalitet till våra medborgare. Därför vill vi att alla medarbetare ska se möjligheterna, både i det lilla och i det stora. Här arbetar vi med värdegrunden framåtanda, ansvarskänsla och dialog. Den är med oss i det dagliga arbetet, hur vi bemöter varandra och de vi arbetar för, medborgarna. Kinda kommun styrs politiskt av fyra nämnder, kommunstyrelsen, vård & omsorgsnämnd, samhällsbyggnadsnämnd samt bildningsnämnd.

Samhällsbyggnadsförvaltningen inom Kinda kommun ansvarar under Samhällsbyggnads-nämnden för en bred verksamhet som omfattar mark & exploatering, samhällsplanering, infrastruktur, miljö, räddningstjänst, fastigheter, lokaler, anläggningar, kost, lokalvård, vatten, renhållning, gator, park, trafiksamordning, kommunikation, turism, kultur, fritid och bibliotek. Det innebär många kontakter med medborgare, kommunens verksamheter, andra intressenter och myndigheter. I uppdraget ligger att skapa förutsättningar för god samhällsutveckling, tillväxt och goda livsmiljöer med stort kvalitetsfokus. Till din hjälp som Förvaltningschef har du fem underställda chefer och totalt ca 150 medarbetare. Förvaltningen har en budget på ca 150 miljoner och ansvaret för stora delar av kommunens investeringar. Du ingår i kommunens ledningsgrupp och har därmed en aktiv roll i kommunens ledning och utveckling. Din närmaste chef är kommunchefen.

Vi söker dig som lockas av att som chef över vår Samhällsbyggnadsförvaltning ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen av Kinda kommun. Du har erfarenhet av kvalificerade chefsuppdrag i en politiskt styrd miljö där erfarenhet av frågor inom ditt ansvarsområde är särskilt meriterande. Framför allt måste du dock ha god förmåga att se olika frågor ur ett kommunövergripande perspektiv. Erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbetet såsom ISO 9001 och LEAN är meriterande. Givetvis måste du också ha ett stort intresse för det kommunala uppdraget, att ge våra medborgare den bästa servicen.

Din erfarenhet och kompetens är viktig, men vi lägger lika stor vikt vid ditt goda ledarskap och dina personliga egenskaper. Du utmanas av att få arbeta i en utvecklingsinriktad kommun, är initiativrik och van att driva frågor framåt. Du är en god kommunikatör som kan samarbeta, skapa förtroende och goda relationer såväl internt som externt och du kan hantera situationer där olika aktörer har andra åsikter. Din förmåga att kommunicera och på ett pedagogiskt sätt presentera information och underlag för olika målgrupper är av avgörande betydelse för att lyckas i uppdraget. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska språket. Körkort är ett krav.

Kontakt
För mer information ring Conny Besterman (conny.besterman@asb-executive.se), 070-618 11 62.

Ansök senast den 2019-11-24.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 5 november 2019 kl 14:32
Uppdaterad: 5 november 2019 kl 14:35

Ny på jobbet Visa alla

Katarina Brännlund

Hr-chef Bromölla kommun

Agneta Gottberg Henriksson

Tillväxt- och utvecklingschef Bromölla kommun

Pontus Juhlin

Hr-direktör Region Kronoberg

12 lediga jobb just nu