Samhällsbyggnadschef

Trelleborgs kommun
Ledning, Stadsbyggnad
Sista ansökningsdag:
11 augusti (23 dagar kvar)
Placeringsort:
Trelleborg
Kontaktperson:
Boo Ericsson
Telefon: 0736-12 46 12
Fredrik Geijer
Telefon: 0410-73 31 14
Publicerad:
18 juni

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Vill du vara med och forma framtidens Trelleborg?
Trelleborgs kommun ligger i ett gynnsamt läge i Skåne med närhet till andra skånska städer och kommuner såväl som Köpenhamn och färjekopplingar ut i Europa. Staden omges av en levande landsbygd med livskraftiga orter som har olika unika kvaliteter. Kommunens översiktsplan pekar ut nio orter utanför tätorten som har stor potential att utvecklas, utifrån sina egna särdrag men samtidigt tillsammans för att komplettera varandra. I flera av orterna pågår just nu satsningar på bostadsbyggande, utveckling av kommunal service och destinationsutveckling.

Samtidigt arbetar Trelleborgs kommun just nu med det största utvecklingsprojektet i stadens historia, Kuststad 2025. Det innebär satsningar på stadsutveckling, näringsliv och infrastruktur genom att ta tillvara stadens unika läge för både boende, företagande och transporter. Mer än 50 hektar av det gamla hamnområdet ska omvandlas till blandade, levande och attraktiva stadsdelar med 4000-5000 bostäder, service och mötesplatser - med drygt fem kilometer kajkant tillgänglig för boende och besökare. I anslutning till ny ringväg och hamninfart och flyttad hamn planeras ett verksamhetsområde med tydligt miljöfokus och unika möjligheter för företag inom exempelvis service, logistik och kunskapsintensiva branscher. Var med i arbetet med att utveckla Sveriges sydligaste stad, i anslutning till en av Skandinaviens största hamnar!

Arbetsplatsen
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av ett fyrtiotal medarbetare i tre olika avdelningar; planavdelningen, avdelningen för bygg, mät & karta samt miljöavdelningen.

Arbetsuppgifter
Som samhällsbyggnadschef/förvaltningschef kommer du ha det yttersta ansvaret för ledning, planering, utveckling och uppföljning av förvaltningens verksamhet enligt gällande lagstiftningar och uppställda mål.

Samhällsbyggnadschefen får ledande roll i den stora stadsutvecklingen som ska genomföras kommande år.

En viktig uppgift är att arbeta för att få en sammanhållen förvaltningsorganisation som genom balans, styrning och ökat samarbete ger samordningsvinster.

Du kommer också att vara kommunens ansikte utåt mot kommuninvånare, myndigheter och näringsliv i samhällsbyggnadsfrågor.

Du ingår i kommunens ledningsgrupp och rapporterar till kommundirektören.

Kvalifikationer
Du har relevant utbildning på högskolenivå med goda kunskaper inom verksamhetsområdet samt förståelse för att verka i en politiskt styrd organisation och känsla för politiska prioriteringar.

Du har även en helhetssyn samt ett ekonomiskt och administrativt kunnande. I rollen behövs erfarenhet av att driva stora utvecklingsprojekt inom stadsbyggnad och god förståelse för myndighetsutövning och fysisk planering men även affärssine i den tekniska delen.

Vi behöver dig som vill vara en synlig, engagerande och motiverande ledare på en strategisk nivå. Din kommunikativa förmåga är god och du ser delaktighet och samverkan som en väg för att kunna fatta beslut som möjliggör en god utveckling. Du har förmåga att reflektera och vara lyhörd, men är också beslutsmässig och genomförare när det krävs.

Vi söker dig som är driven, samarbetsorienterad, långsiktig, affärsmässig och trivs med att ge service till kommuninvånare och andra intressenter. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Anställningsvillkor
Arbetstid/varaktighet: Heltid/tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontakt
Vill du veta mer om uppdraget kontakta Boo Ericsson, Upgraded People AB, 0736-12 46 12 eller kommundirektör Fredrik Geijer, 0410-73 31 14

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Ansökan
Ansökan görs till Upgraded People AB på denna länk: Samhällsbyggnadschef 

Sista ansökningsdag 2019-08-11

Vi arbetar med ett löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu