Rektor till ny gymnasieskola Zetterbergsgymnasiet

Eskilstuna kommun
Ledning, Skola
Sista ansökningsdag:
29 september (11 dagar kvar)
Placeringsort:
Eskilstuna
Kontaktperson:
Eva Bjälkander
Telefon: 016-710 54 30
Publicerad:
9 september

Om arbetsplatsen
Eskilstuna kommunala gymnasieskola växer snabbt och prognoser pekar på fortsatt befolkningstillväxt i gymnasieåldrarna. I Eskilstuna kommun har nu beslut fattats om att starta en ny gymnasieskola! Det är unikt och senast det inträffade var på 1970-talet.

Zetterbergsgymnasiet, som vår nya gymnasieskola i Eskilstuna heter är planerad att starta HT 2021. Det nya gymnasiet kommer att bli ett viktigt komplement till de nuvarande tre skolorna. Skolans verksamhet ska ligga i framkant i det livslånga lärandet och vara en förebild för andra skolor.

Är du den nya rektorn vi söker som är med från start och planerar för denna helt nya skola? Vi tror att du är en karismatisk pedagogisk ledare samtidigt som du är en lagspelare och gillar både samarbete och att bygga upp något från start! Har du dessutom erfarenhet från skolvärlden där du varit med och påverkat på hög nivå och fått insikt i vad som behövs för att en skola ska bli framgångsrik för de elever som skolan finns där för så kan du vara rätt person. Känner du igen dig i ovan så vill vi att du läser vidare om denna unika tjänst nedan.

Arbetsuppgifter
Uppdraget består av att starta upp och planera för en helt ny skola. Det handlar om att tillsammans med nuvarande rektorer samordna verksamhetsövergång av program, med lärare och elever samt att ha en nära dialog med fackliga företrädare och samverka med dessa för planeringen av den nya skolan. I rollen ingår också att rekrytera medarbetare och ansvara för att verksamheten kan börja som planerat HT 2021 samt leda och driva verksamheten när allt är igång med allt vad det innebär för en rektor. Andra arbetsuppgifter som ingår är enligt nedan:

  • Utveckla den egna skolan självständigt och även i samarbete med skolchef, rektorskollegor och fackliga företrädare
  • Främja jämställdhet, likvärdighet, mångfald och social hållbarhet
  • Verka för god arbetsmiljö som gynnar god kunskapsutveckling och öppen dialog
  • Fullt verksamhetsansvar för ekonomi, personal, elever och arbetsmiljö
  • Omvärldsbevakning, samarbete med myndigheter, föreningar och andra förvaltningar
  • Ingå i ett chefsnätverk där du och dina kollegor på andra enheter driver gemensam utveckling av kommunala gymnasieskolan i Eskilstuna.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en avslutad akademisk högskoleutbildning inom pedagogik eller motsvarande. Har du gått rektorsutbildning eller gör det nu är det starkt meriterande. Vidare vill vi att du har minst tre års arbetslivserfarenhet från arbete som rektor eller biträdande rektor på en gymnasieskola, grundskola eller inom vuxenutbildningen. Vi förväntar oss också att du har drivit och ansvarat för utvecklingsprojekt och har kunskaper i gällande styrdokument. I din erfarenhet vill vi att det ingår arbete som omfattar alla funktioner på en skola, dvs ekonomiarbete, systematiskt kvalitetsarbete, elevhälsoarbete, HR-frågor, arbetsmiljöfrågor etc. Kompetens och erfarenhet av arbete med att digitalisera verksamheten samt använda IT-verktyg i skolan kommer också vara mycket betydelsefullt i den här rollen. Självklart talar och skriver du svenska helt flytande och du får gärna ha goda kunskaper i engelska och/eller andra språkkunskaper.

Vi söker dig som har lätt för att se saker och ting ur ett strategiskt perspektiv. Med hjälp av din goda helhetssyn kommer du bygga ett nytt skolteam som du ska ha ett nära samarbete med. När det är dags för skolan att rulla igång behövs ett pedagogiskt ledarskap som bygger på delaktighet. Vi söker en ledare som både är nyfiken, kan kommunicera tydligt och entusiasmerar sina medarbetare. Är du en utvecklingsinriktad person med mycket idéer, som hela tiden vill förbättra en verksamhet genom kvalitet och struktur är det också egenskaper vi bedömer värdefulla och meriterande för den här tjänsten.

I det här jobbet får du vara med och bidra till Eskilstunas framtid där fler får chans att lyckas och kan nå egen försörjning!

Anställningsvillkor
Tillträde: under första kvartalet 2020.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Ansökan
Referensnummer: 5417
Sista ansökningsdag: 2019-09-29

Kontaktperson
Eva Bjälkander
Rekryteringskonsult
016-710 54 30

Övrigt
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Alla medarbetare inom barn- och utbildningsförvaltningen behöver visa upp registerutdrag från Polismyndighetens belastningsregister i samband med anställning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
22 lediga jobb just nu