Regionpolischef till region Nord

Polismyndigheten, Polisregion Nord
Ledning, Säkerhet
Sista ansökningsdag:
24 augusti (34 dagar kvar)
Placeringsort:
Umeå
Kontaktperson:
Maria Bondestam
Telefon: 010-56 41 442
Publicerad:
6 juli

Arbetsplatsbeskrivning
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med knappt 30 000 medarbetare. Polismyndigheten står inför en stor tillväxt det kommande åren samtidigt som kraven på polisen har ökat under senare år. En utbredning av den grova brottsligheten, en mer komplex brottsstruktur med fler svåruppklarade brott, ökade krav på polisens kris- och terrorberedskap, en ökande befolkning, gränskontroller och verkställigheter är några viktiga faktorer som påverkar.

Polisregion Nord
Polisregion Nord består av Sveriges fyra nordligaste län varav varje län utgör ett Polisområde. Polisområde Västernorrland har ett helhetsansvar för polisverksamheten inom Västernorrlands län. Polisområdet består av tre lokalpolisområden, en utredningssektion, ett kansli samt en insatsgrupp. Polisområdet har ca 390 medarbetare och har verksamhet i sammanlagt åtta kommuner.

Arbetsbeskrivning
Som regionpolischef för region Nord ska du under rikspolischefen och tillsammans med ledningsgruppen ansvara för att Polismyndighetens uppdrag genomförs samt driva myndighetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete. Du ansvarar för myndighetens och regionens resultat. Som regionpolischef företräder du hela Polismyndigheten både externt och internt och arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att utöva ett tydligt, tillgängligt och tillitsbaserat ledarskap som ger förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap. Som chef ansvarar och verkar du för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar. Uppdraget innebär även att driva förändring på ett sätt som leder till ett långt och hållbart arbetsliv med ett fokus på delaktighet och motivation. Genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter.

Kvalifikationer
Du som söker har:
  • flera års erfarenhet av att driva och leda i en stor och komplex organisation genom och tillsammans med andra chefer,
  • flera års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet,
  • erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete,
  • ingått i ledningsgrupp på strategisk nivå.
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.


Erfarenheter, kunskaper och förmågor (ledarkriterier) beskrivs i bifogad kravprofil.

Kontaktpersoner
Vid frågor vänd er till chefsrekrytering@polisen.se eller kontakta Maria Bondestam, HR-strateg, på telefon 010-56 41 442.

Fackliga företrädare
Polisförbundet: Göran Malmborg 0703-558 858

Saco-S: Lars Modig 0725-697 940

ST: Karin Svenning 0709-525 820

SEKO: Karna Tillheden 0732-490 422

Anställning
-Tillsvidareanställning som polismästare med ett förordnande för uppdraget om fyra år med möjlighet till förlängning.

-Placering i Umeå

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Ansökan skickas till jobb.chef@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, registratorskontoret, Box 12256, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref. nr. A333.877/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Personuppgifter
Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 24 augusti 2018!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu