Regionplanerare

Stockholms läns landsting
Omsorg, Sjukvård, Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
30 april (9 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Inger Starheim Lagerquist 
Telefon:  08-123 144 61
Publicerad:
11 april

Tillväxt- och regionplaneförvaltningen verkar för att uppnå en gemensam syn på hur man bäst förvaltar och utvecklar Stockholmsregionens unika tillgångar och styrkor. Förvaltningen arbetar med regionplaneringen och regionala tillväxt- och utvecklingsfrågor i Stockholms län, på uppdrag av tillväxt- och regionplanenämnden. ”Vi är en del av Stockholms läns landsting”

Är du vår nya regionplanerare? Vi söker dig som har ett genuint intresse för samhällsfrågor och som vill bidra till att Stockholmsregionen fortsätter växa och utvecklas till Europas mest attraktiva storstadsregion.

Stockholms läns landsting ansvarar för den regionala utvecklingsplaneringen och arbetar för att öka Stockholmsregionens attraktivitet och hållbarhet. Arbetet sker på Tillväxt- och regionplaneförvaltningen (TRF) med drygt 40 medarbetare.  

På TRF ligger fokus på hållbar tillväxt och strategisk fysisk planering – att stärka regionens resurser och den livskvalitet regionen kan erbjuda sina invånare, idag och i framtiden. En viktig förutsättning för att stärka Stockholmsregionens tillväxt är att olika parter dvs., landstinget, kommuner  och regionala och nationella aktörer samverkar  med utgångspunkt från gemensamma mål och prioriteringar. Landstinget är genom sina olika verksamheter en viktig aktör i regionens långsiktiga utveckling. Vi erbjuder en stimulerande och kreativ miljö med kunniga medarbetare, där vi alla vill göra Stockholmsregionen lite bättre varje dag.  

Arbetsuppgifter
Ditt arbete innebär beredning och handläggning av frågor inom området regional kompetensförsörjning och arbetsmarknadsetablering.  Arbetet innebär att du verkar i ett brett kontaktnät med myndigheter, organisationer och företagsutvecklare men också internt inom landstinget.

Du kommer också att  leda och/eller delta i arbetsgrupper, nätverk och projekt inom ovannämnda sakområden och du är en viktig länk i det regionala utvecklingsarbetet.

Utifrån den Regionala Utvecklingsplanen För Stockholmsregionen (RUFS 2050) medverkar du till att de regionala prioriteringarna som berör ditt ansvarsområde genomförs och följs upp löpande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning eller på annat sätt har motsvarande kunskaper. Vidare har du erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation och att driva utvecklingsfrågor och processer i samverkan mellan flera olika sektorsområden och aktörer.  

Personliga egenskaper
Du är strukturerad, flexibel, initiativrik och har förmågan att tänka långsiktigt. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du har god samarbets- och initiativförmåga och tycker om att driva och leda utvecklingsprocesser. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-04-30
Referensnummer: 152702

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

Kontakt
Inger Starheim Lagerquist 
Avdelningschef
 08-123 144 61

Fackliga representanter
Anette Jansson, SACO, 08-123 146 86

Anne-Li Vestlund, Vision, 08- 123 142 80

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
35 lediga jobb just nu