Projektcontroller till Science Park Borås

Högskolan i Borås
Ekonomi, Skola
Sista ansökningsdag:
24 juni (4 dagar kvar)
Placeringsort:
Borås
Kontaktperson:
Erik Bresky
Telefon: 033-435 41 31
Publicerad:
11 juni

Högskolan i Borås vill bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi ska vara ett komplett lärosäte med studenten i centrum. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolan i Borås har cirka 11 000 studenter och 750 anställda, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås. Vi bedriver forskning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, Handel och IT, Människan i vården, Pedagogiskt arbete, Resursåtervinning samt Textil och mode. Högskolan i Borås har fem examenstillstånd på forskarnivå inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Människan i vården, Resursåtervinning samt Textil och mode (generell och konstnärlig). Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd.

Science Park Borås uppdrag är att skapa förutsättningar för företags- och verksamhetsutveckling, för utveckling och etablering av nya företag och för uppkomsten av nya affärsmöjligheter. Detta sker dels genom att fysiska och kreativa mötesplatser tillhandahålls, dels genom att aktivt och på ett kvalificerat sätt bidra till att utveckla regionens innovationssystem. Science Park Borås utgör en central del av det regionala innovationssystemet och ska inom valda och prioriterade områden vara nationellt ledande och internationellt erkänd. Science Park Borås är ett gränssnitt mellan forskare, företag och samhällets aktörer och en kreativ och innovativ mötesplats som attraherar människor, företag och kapital till regionen.

Verksamheten har utvecklats i snabb takt och såväl ansökningar som flertalet projekt utgör en stor del av arbetet inom organisationen. Denna mängd projekt ställer stora krav på struktur och processtyrning för att säkerställa bemanning, ansvar, uppföljning och rapportering av projekten och dess resultat. Som följd av detta söker nu Science Park Borås en projektcontroller med inriktning mot verksamhetsutveckling. 

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna innefattar:

 • Projektportfölj
  Övergripande ansvar för Science Park Borås projektportfölj. Ansvaret innebär att sammankalla för beslut av ansökningar, säkerställa att relevanta ansökningar utfärdas med tillhörande budget och resursallokering. Ha en total överblick över ansökningar som görs och ha övergripande kontroll på pågående projekt gällande budget och återrapportering. Arbetet görs i samråd med utnämnd projektledare och enligt önskemål från respektive finansiär. Regelbunden kontakt med befintliga och potentiella finansiärer.
   
 • Budget och ekonomiuppföljning
  Sammanhållande för budgetprocess och ekonomiuppföljning. 
  Samordna och driva budgetprocessen för Science Park Borås. 
  Samordna ekonomiuppföljning, prognoser och resursallokeringar.
   
 • Ledningsstöd 
  Ansvarig för Science Park Borås årshjulet innefattande planering, budget, uppföljningar, rapporteringar, personalmöten, ledningsmöten och styrgruppsmöten. 
  Ansvarig för rutiner och kvalitetssäkring av arbetet och organisationen. 
  Ansvarig för upphandlingar och avtalsfrågor kopplat till Science Park Borås Sammanhållande av de administrativa delarna för lednings- och styrgrupp inom Science Park Borås som innefattar att ta fram beslutsunderlag, vara sammankallande och protokollförare vid dessa möten. 
  Bistå kommunikatörer med material för de årliga verksamhetsberättelserna. 
  Arbetsledaransvar kan förekomma. 
  Ingå i ledningsgruppen för Science Park Borås.

Kvalifikationer 
För anställningen krävs relevant högskoleexamen på minst kandidatnivå. Du ska även ha mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av att arbeta i en controllerroll eller motsvarande med styrning, planering, uppföljning och organisering är ett krav för anställningen. 

För att passa i rollen är du driftig, förtroendeingivande och resultatinriktad med analytisk förmåga. Därtill är du strukturerad, noggrann med god förmåga att självständigt driva arbetet och prioritera arbetsuppgifter. Vi söker dig med god samarbetsförmåga och som tycker om att arbeta i team. Du har förmåga att bygga upp och bibehålla goda relationer såväl internt som externt och är flexibel med förmågan att entusiasmera och tycka om en livlig och hög aktivitet. Vidare har du även datavana och god kunskap i word och excel.

Det är för anställningen meriterande med erfarenhet från akademin och/eller från ledningsarbete och arbetsledning, likväl som kunskap om forskningsfinansiering. Om du har erfarenhet från projekt- och/ eller processledningsarbete, erfarenhet av verksamhetsutveckling eller erfarenheter av budgetprocesser är även det meriterande.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: 2019-06-01 eller snarast
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2019/161

Kontakt 
Upplysningar om anställningen lämnas av verksamhetschef Erik Bresky via telefon 033-435 41 31 eller via mail erik.bresky@hb.se. Kontaktperson nås först fr.o.m. 2019-05-13. Fackliga företrädare är Jonas Andersson, OFR-ST, Martin Behre, Saco-S och Susanne Björkdahl, OFR/Lärarförbundet, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:

- Personligt brev
- CV med referensuppgifter och löneanspråk
- Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-24.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
14 lediga jobb just nu