Projektchef Haninge kommun

Information

Arbetsgivare: Haninge kommun
Ort: Handen
Kategori: Ledning, Stadsbyggnad

Sista ansökningsdag:

27 okt
Sök jobbet

Kommunstyrelseförvaltningen, Samhällsutvecklingsavdelningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Välkommen att utvecklas med oss!

Haninge ligger strax söder om Stockholm och vi är med våra drygt 90 000 invånare en av de största kommunerna i Stockholms län. Här finns en fantastisk skärgård och Tyresta nationalpark och ett stort antal naturreservat erbjuder stora möjligheter till fritidsaktiviteter i naturen. Ett aktivt arbete med stadsutveckling pågår i Haninge. Fyra stora utvecklingsprojekt är aktuella:

 • Haningeterrassen i centrala Handen
 • Den nya stadsdelen Vega
 • Den nya företagsparken Albyberg
 • Utveckling Torvalla som ett integrerat idrotts- och bostadsområde i nya Haninge stad

Ditt uppdrag

Uppdraget som Projektchef är i första hand att ansvara för Torvalla där målet är att skapa Haninges nya fritids-, kultur- och evenemangscentrum och att bygga 1500 bostäder. Läs mer på:https://www.haninge.se/ och STUP Haninge

Tjänsten är placerad på Samhällsutvecklingsavdelningen på Kommunstyrelseförvaltningen. Rollen som projektchef är ny inom kommunen så du kommer få vara med och sätta strukturen, processer och metodiken tillsammans med kommunens ledning. Som projektchef driver du projekten i nära samarbete med kommunens ledningsgrupp och politiken. Du har kontakter både internt med förvaltningarna och externt med tex. markägare och finansiärer. Du arbetar med ekonomi, projektering och produktion. Nyckeln till framgång är att kunna omsätta krav och förväntningar till verklighet samt skapa förutsättningar för att projekten håller högt tempo och blir kostnadseffektiva.

I tjänsten som projektchef ingår ansvar för:

 • att bygga och utveckla goda relationer med kommunens förvaltningar och nyckelpersoner och övriga intressenter i projekten
 • ekonomisk uppföljning och rapportering
 • att leda projekt från projektering till slutfas
 • att säkerställa hållbarhetskrav genom hela projektet

Givetvis är du inte ensam om att bidra till projektens framgång men ditt arbete lägger grunden för övriga medarbetare då det är du som sätter mål för tidsplaner, personalresurser, projektering och produktion.

Det här söker vi hos dig

Vi ser gärna att du är högskole-/civilingenjör eller har en erfarenhet som kommunen finner likvärdig. Vi ser att du har erfarenhet från stora komplexa projekt gärna inom stadsutveckling. Eftersom du har uppdraget i fokus trivs du med att skapa kontakter och nätverk, både inom och utanför organisationen. Du har erfarenhet av rollen som ledare samt ett genuint intresse för att motivera och utveckla alla deltagare inom projekten.

 • Du trivs med att ha ett övergripande ansvar för att leda, fördela och samordna projekt sett ur både ekonomi- och projektperspektiv.
 • Du har lätt för att samarbeta och med ditt förtroendeingivande sätt skapar och utvecklar du relationer såväl internt som externt.
 • Du har erfarenhet av att sammanställa kalkyler och du besitter en god förhandlingsvana.
 • Med ett tydligt ledarskap och god uppföljning ser du till att projekten utförs effektivt och håller ekonomi och utlovade tidsplaner.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Det här kan vi erbjuda dig

Här får du chansen att vara med och påverka och bygga framtiden i Haninge! Vi ger dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar tillsammans med kunniga kollegor. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-10-27
Referensnummer: 2019/141

Du kan även ansöka via SOURCE:s hemsida http://source-hr.se/lediga-tjanster/

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Haninge kommun med SOURCE. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Minna Aspnäs, 070-735 20 23 alt minna.aspnasr@source-executive.se.

Facklig företrädare

Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00

Övrigt

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Sista ansökningsdag:

27 okt

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Johan Dietrichson

Skolchef Surahammars kommun

David Norrfjärd

Kultur- och fritidschef Vaggeryds kommun

Stefan Nilsson

Vd Karlshamnsfastigheter

24 lediga jobb just nu