Politisk kanslichef/sekreterare

Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen
Administration, Ledning
Sista ansökningsdag:
18 maj (21 dagar kvar)
Placeringsort:
Vänersborg
Kontaktperson:
Bijan Zainali
Telefon: 070-588 70 69
Helen Eliasson
Telefon: 076-141 02 69
Publicerad:
17 april

Västra Götalandsregionen är en av Sveriges största offentliga organisationer. Regionen ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektiv­trafik, region­utveckling och infrastruktur för ca 1,7 miljoner invånare. Som kanslichef leder du och samordnar det politiska arbetet gentemot förtroendevalda i regionstyrelsen och regionfullmäktige.

Kansliet består för närvarande av 5,5 tjänster. Du ansvarar för arbetslednings– och samordningsfrågor. I uppdraget ingår att både arbeta strategiskt och långsiktigt, men även hantera dagsaktuella politiska ärenden.

Du är en viktig resurs i arbetet att utveckla den socialdemokratiska politiken i regionen. Du samverkar även i ett nätverk med politiska sekreterare i andra partier. Du kommer huvudsakligen att arbeta med ekonomi-, budget-, lednings- och styrningsfrågor inom region­styrelsens ansvarsområde.

Vi söker dig som har erfarenhet från nämnda områden. Du är självständig och nyfiken och har erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation, och gärna fackligt-politiskt arbete. Vi ser gärna att du har utbildning inom ekonomi eller statsvetenskap. Tidigare chefs- och ledarerfarenhet är meriterande. Goda språkkunskaper, och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, är viktiga grundkrav i arbetet.

Självklart delar du de socialdemokratiska värderingarna.

Vi eftersträvar en bred sammansättning på kansliet. Vi ser mångfalden som en viktig resurs.

Tjänsten är på heltid(100%) fram till längst 2022-12-31. Provanställning kan komma i fråga. Successivt tillträdande kan ske efter överenskommelse. Arbetsplatsen är Vänersborg, men möjlighet till distansarbete finns. Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk.

Tycker du att uppdraget känns spännande och intressant? Hör av dig till oss! Vi ser fram emot att få dina ansökningshandlingar senast 2018-05-18.

Skicka in din ansökan till:

Västra Götalandsregionen
S-kansliet
Regionens Hus
Residenset, Torget
462 80 Vänersborg

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att ringa kanslichef Bijan Zainali på 070-588 70 69 eller gruppledare Helen Eliasson på 076-141 02 69.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
35 lediga jobb just nu