Planeringsdirektör

Region Blekinge
Administration, Ekonomi, Juridik, Ledning, Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
26 maj (5 dagar kvar)
Placeringsort:
Karlskrona
Kontaktperson:
Peter Lilja 
Telefon: 0455 - 73 10 00
Publicerad:
7 maj

Arbetsplatsbeskrivning
I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

1 januari i år bildades Region Blekinge och vi har därmed ett ansvar för att leda den regionala utvecklingen för ett attraktivt Blekinge med god livsmiljö för invånare, företag och besökare. Det gör att vi som organisation nu behöver utvecklas för att kunna möta de utmaningar länet och verksamheten har. 

Region Blekinge består av åtta förvaltningar: hälso- och sjukvården, tandvården, Blekingetrafiken, regional utveckling, kultur och bildning, regionservice, hjälpmedelscenter, Patientnämndens kansli samt regionstaben. Vi har ca 5000 medarbetare som varje dag skapar livskvalitet för Blekinges 156 000 invånare.

Regionstaben har uppdraget att stödja Region Blekinges samtliga verksamheter. Regionstaben samordnar och koordinerar arbetet med att verkställa regionplan och politiskt fattade beslut. Regionstaben har funktioner inom HR, ekonomi, planering, kommunikation, digitalisering, kansli och hälso- och sjukvård. Dessa funktioner har alla ett organisationsövergripande uppdrag och ansvarar för regionövergripande processer och strategier.

Planeringsenheten har ett koncernövergripande ansvar för planerings- och uppföljningsprocesserna. Det innebär ett samordnande och övergripande arbete med omvärlds- och behovsanalys, behovsstyrnings-, beställar- och uppföljningskompetens för samtliga verksamhetsområden inom Region Blekinge. Planeringsenhetens organisationsstruktur är under utveckling men består idag av 55 medarbetare organiserade under tre avdelningar.

Arbetsbeskrivning
I din roll som planeringsdirektör leder, planerar, utvecklar och samordnar du det strategiska planerings- och uppföljningsarbetet för Region Blekinge. Du förbättrar och möter behov utifrån politiska beslut och utifrån omvärldsbevakning. 
Den närmaste tiden kommer du att ha stort fokus på att etablera ett integrerat ledningssystem och att och utveckla ett ramverk för ett processinriktat arbetssätt i organisationen. En stor återkommande arbetsuppgift är att leda genomförandet av organisationens planerings- och uppföljningsprocess. Du ansvarar också för att leda, utveckla och stödja det koncernövergripande miljö- och hållbarhetsarbetet och de övergripande upphandlings- och avtalsprocesserna. 
Det är viktigt att du i din roll skapar förutsättningar för ett arbetssätt som innebär en god förmåga att både leda, stödja, utveckla, följa upp och genomföra olika processer i nära samarbete med hela organisationen. 

Som planeringsdirektör är du verksamhetschef för planeringsenheten, med ett personal-, verksamhets- och budgetansvar med tre avdelningschefer som rapporterar till dig. Du är direkt underställd regiondirektören och ingår i regionens ledningsgrupp. Tillsammans med ledningsgruppens övriga direktörer och chefer tar du ett helhetsansvar för Region Blekinges verksamheter. Du är ett stöd både till den politiska organisationen och till verksamheten. 

Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Det innebär att du har en grundanställning som tillsvidareanställd med ett tidsbegränsat förordnande som planeringsdirektör och verksamhetschef för planeringsenheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en erfaren ledare. Du har en kvalificerad akademisk examen med en inriktning som är relevant för befattningen. Du har flerårig erfarenhet av ledning i komplexa organisationer, verksamhetsstyrning och uppföljning på strategisk nivå och vi ser med fördel att du har erfarenhet av en politisk styrd organisation. Du har erfarenhet av arbete med ledningssystem och planerings- och uppföljningsprocesser.

Du är van vid att fatta beslut utifrån ett strategiskt och analytiskt perspektiv i ett komplext sammanhang. Du är resultatinriktad och framtidsorienterad. Helhetssyn och verksamhetsfokus är självklart för dig. Du har en väl utvecklad förmåga att arbeta utifrån sambandet mellan verksamhet, medarbetare och ekonomi. Som ledare är det viktigt för dig att vara en god förebild och ditt ledarskap står för engagemang, mod och tydlighet. Du har en god analytisk förmåga, är strukturerad och drivande. Du skapar delaktighet och har förmågan att kommunicera och entusiasmera dem du möter i ditt arbete. Du har hög integritet med mycket god förmåga att skapa positiva relationer och samverka. 

Tjänsten är säkerhetsklassad. Före anställning sker en säkerhetsprövning och registerkontroll. Svenskt medborgarskap krävs. 

Befattningen kräver körkort

Region Blekinge lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsplats: Region Blekinge Regionstaben
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform: Månadslön Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Schema: Dagtid
Antal platser: 1

Sista ansäkningsdag: 2019-05-26
Läs mer: http://www.regionblekinge.se

Upplysningar
Peter Lilja 
Regiondirektör 
Telefon: 0455 - 73 10 00

Ingla Blåder 
Vision 
Telefon: 0455 - 73 62 28

Carina Svärd 
SACO 
Telefon: 0734-47 12 45

Ansökan
Referensnummer: A808280 

Övrig information
Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
15 lediga jobb just nu