Personalchef/HR-chef

Ludvika kommun
Ledning, Personal/HR
Sista ansökningsdag:
16 december (6 dagar kvar)
Placeringsort:
Ludvika
Kontaktperson:
Anna Hansson
Telefon: 070-695 64 63
E-post: anna@hnpar.com
Martin Ogemar
Telefon: 072-237 21 30
Publicerad:
27 november

Ludvika kommun växer! ABB och STRI är världsledande inom elkraftöverföring och investerar för framtiden. Spendrups bryggeri, Säfsen Resort och gruvindustrin är andra som satsar stort. Många flyttar hit och boende finns i alla former, alltid naturnära. Vi i Ludvika kommun är entusiastiska inför framtiden. För att lyckas ännu bättre behöver vi dig!

Verksamhetsområdet stöd och styrning i kommunstyrelsens förvaltning arbetar med att effektivisera verksamheten för att frigöra medel till kärnverksamheterna i de övriga förvaltningarna. Inom stöd och styrning finns alla kommunens stödenheter såsom IT, Ekonomi, Personal/HR, Upphandlingscenter, Integration, Arbetsmarknad samt Kansli.

 
Har du erfarenhet av strategiskt HR-arbete, att leda en förändringsprocess inom HR? Vill du bidra till samhällsutvecklingen i Ludvika kommun? 

Då kan du vara rätt person för denna tjänst!

Arbetsuppgifter
Som personalchef/HR-chef hos oss kommer du att arbeta proaktivt genom att styra och leda arbetet med strategiska HR-frågor och processer samt arbeta koncernövergripande. Du har fullt personal-, budget- och verksamhetsansvar för HR-avdelningen, som idag består av ett 20-tal medarbetare. Närmast underställd dig finns tre sektionschefer samt en controller och en administratör. Du är ett viktigt bollplank för kommunledningen i personalstrategiska frågor och föredragande i personalutskottet. Du rapporterar till chefen för verksamhetsområdet stöd och styrning inom kommunstyrelsens förvaltning.

Ludvika kommun är mitt inne i en transformation av HR-arbetet och en viktig del av ditt arbete blir att leda utvecklingsarbetet vidare. Organisationen arbetar projektbaserat och som personalchef/HR-chef kan du bli projektledare för ett antal projekt på kommunövergripande nivå. En annan viktig del är digitaliseringen inom HR. Arbetsmiljöfrågorna är också högt prioriterade inom kommunal verksamhet. I denna roll innebär det att fortsätta arbeta proaktivt med psykosocial och fysisk hälsa samt stötta verksamhetens chefer i detsamma.

Kvalifikationer
  • Du har akademisk utbildning inom HR, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Du har flerårig erfarenhet av ledarskap och ledningsgruppsarbete och gärna kunskap om och förståelse för en politiskt styrd organisation.
  • Du har med dig god erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete inom HR-processerna. Meriterande om du har arbetat i projektform tidigare. 
  • För att lyckas i ditt uppdrag hos oss är det av stor vikt att du är en god kommunikatör som förankrar, skapar delaktighet, är lyhörd och prestigelös. Du är trygg i dig själv och väljer att använda ditt mod när så krävs.
  • Du är närvarande i ditt ledarskap och har en förmåga att inge förtroende, att motivera andra och genom det nå resultat. Du är uthållig, strukturerad och gillar utmaningar. Du bidrar med stort engagemang till ett koncernövergripande helhetsperspektiv i ledningsgrupp.
  • Du är van att jobba mot egen budget samt att företräda din arbetsgivare i olika sammanhang, även offentliga sådana.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringsort är Ludvika.

Övrigt
Ludvika kommun har möjlighet att erbjuda dig som sökande medflyttandeservice, se www.samarkand2015.com             

Inför rekryteringsarbetet har Ludvika kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
 
Upplysningar
Anna Hansson, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 070-695 64 63 eller anna@hnpar.com
Martin Ogemar, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 072-237 21 30 eller martin@hnpar.com

Fackliga företrädare
Kontaktas via växeln, 0240-860 00.
 
Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners. 

Din intresseanmälan lämnar du via hemsidan www.hanssonpartners.com senast den 16 december.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
21 lediga jobb just nu