Opinionschef

Lärarförbundet
Information, Ledning, Sakkunskap, Skola
Sista ansökningsdag:
20 augusti (30 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Ida Strutt 
Telefon: 070-222 12 98
Publicerad:
6 juli
Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation och en ledande opinionsbildare inom den alltid heta skolfrågan. Vi för 232 000 lärares, skolledares, lärarstudenters och studie- och yrkesvägledares talan och är en både vass och lyhörd opinionsaktör som driver skolförändring. Vi brukar säga att allt börjar med en bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Vi som jobbar här vill vara personliga, öppna, framåtsyftande, fokuserade och aktiverande, det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. 
 
Vill du vara med och bygga upp en enhet där opinionsbildningen blir en ständigt pågående medlemsdialog där medlemmarna – lokalt på arbetsplatsen, i kommunen eller tillsammans i hela landet – bestämmer vilka frågor förbundet ska driva? Delar du vår uppfattning om att opinionsbildning även, genom dialog och närvaro i lärares vardag, ska bidra till att värva nya medlemmar till Lärarförbundet. Då ska du söka den här tjänsten. 
 
Dina arbetsuppgifter
Som opinionschef blir du en nyckelperson i Lärarförbundets opinionsarbete. Du blir enhetschef för den nybildade opinionsenheten, som är en del av den nybildade avdelningen för marknad, kommunikation och journalistik. På enheten arbetar tre opinionsstrateger och en koordinator för event och annonsering. Du blir chef och ledare, men också en i gänget av drivna projektledare, kreatörer, strateger och producenter. 

Som enhetschef blir du också en del i chefsteamet på avdelningen för marknad, kommunikation och journalistik som tillsammans leder och driver den strategiska utvecklingen. Du rapporterar till kommunikationschefen som även är avdelningschef och ingår i ledningsgruppen. Opinionsenheten samarbetar med många personer och funktioner i organisationen. Du förstår vilka behov en förbundsstyrelse har av förankring, du samarbetar gärna med stabsfunktioner, våra experter och utredare samt våra lokala avdelningar och förtroendevalda runtom i hela landet. 
 
För att lyckas i rollen behöver du: 
  • ha relevant akademisk examen 
  • vara en driven skribent av opinionstext, t ex debattartiklar och digital copy 
  • ett strategiskt tankesätt och ser med ett brett perspektiv på frågor 
  • god samarbetsförmåga och relaterar till dina medarbetare på ett lyhört och smidigt sätt 
  • ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat 
  • engagemang som skapar delaktighet 
  • kunna ställa upp mätbara mål för arbetet – såväl när det gäller genomslag som rekrytering. 
Vad kan vi erbjuda dig: 
Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation som står inför en stundande kongress. Självklart har vi kollektivavtal med tjänstepension. Vi erbjuder dig subventionerade luncher, flexibla arbetstider och vår förmånsportal – som har Sveriges största utbud av förmåner och personalrabatter. Vi är stolta över att vi år 2016 vann Guldnappen – och fick titulera oss Sveriges bästa arbetsgivare för småbarnsföräldrar. 
 
Vi sitter i Lärarnas hus på Stora Essingen i Stockholm i ljusa, fina lokaler. Hit tar du dig enkelt med tvärbanan eller med buss. Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. Individuell lönesättning tillämpas. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. 

Kontakta oss
Kristina Hovlid 
Unionenklubben
kristina.hovlid@lararforbundet.se
070-277 41 40
 

Johan Ernestam 
Akademikerföreningen
johan.ernestam@lararforbundet.se
072-536 36 58

Ida Strutt 
Avdelningschef
ida.strutt@lararforbundet.se
070-222 12 98

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-08-20
 
Välkommen med din ansökan så fort som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande. 
 
Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi använder oss av. All annons- och marknadsföringsförsäljning undanbedes 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu