Omsorgschef till socialtjänsten

Piteå kommun
Ledning, Omsorg, Socialt
Sista ansökningsdag:
16 augusti (31 dagar kvar)
Placeringsort:
Piteå
Kontaktperson:
Lennart Rydén
Julia von Weber
E-post: info@hrmab.se
Emma Torstensson
Publicerad:
2 juli

VI SKAPAR FRAMTIDENS SOCIALTJÄNST. VILL DU VARA MED?

Nu rustar vi oss för att förbättra socialtjänsten i Piteå. Målet är att bli en plattare organisation som både medarbetare och medborgare känner sig trygga med. Vi söker därför en omsorgschef som kan leda det operativa förändringsarbetet framåt, och som är beredd att fatta modiga beslut för att skapa en stark socialtjänst. Vill du vara med på resan?

Arbetsbeskrivning
Som förvaltningens omsorgschef ingår du i vår strategiska ledning och verkar i gränssnittet mellan politiker och medarbetare. Du är noden i Socialtjänstens operativa kärnverksamhet och leder uppdraget med socialchefens mandat samtidigt som du samordnar och beslutar om insatser över verksamhets- och organisatoriska gränser. I tjänsten ingår verksamhets-, personal- och budgetansvar och som omsorgschef är du en nyckelperson i kommunikationen mellan förvaltningens samlade kärnverksamhet och den strategiska ledningen (där du i rollen som omsorgschef är med). Som omsorgschef ska du även, tillsammans med andra chefer, utveckla en Socialtjänst som präglas av en flexibel och anpassningsbar organisation med stor förändringsberedskap inför framtiden.

I den här rollen leder du förvaltningens operativa veckomöte och omvandlar på ett direkt sätt politiska visioner och prioriteringar till beslut i kärnverksamheten. Du möjliggör att processansvar och beslutsmandat kan verka så nära våra brukare som möjligt, med utgångspunkt i ett tillitsbaserat ledarskap som bygger på helhetssyn och samverkan. Du ser dig själv som processägare för den övergripande operativa verksamheten med stort fokus på brukarens perspektiv av en sömlös upplevelse i kontakten med vår socialtjänst.

Som omsorgschef ingår även ett utvecklingsuppdrag om att bygga upp ”en ingång” till Socialtjänsten och främja en tidig samplanering av insatser som gäller förvaltningens myndighetsutövning.

(Du kan även läsa mer och se film via följande länk: www.pitea.se/enstarksocialtjanst)

Kvalifikationer
Vi söker dig som har bred erfarenhet av Socialtjänstens olika uppdrag och ett intresse att utifrån ett långsiktigt och strategiskt perspektiv utveckla framtidens socialtjänst i en föränderlig omvärld. Du har en lämplig yrkeserfarenhet eller högskoleutbildning samt några års erfarenhet av en chefsbefattning, gärna inom olika områden i en politiskt styrd organisation. Erfarenhet av förändringsarbete, operativ samordning i komplexa strukturer och extern samverkan är meriterande.

Ditt ledarskap kännetecknas av tillit till verksamhet och medarbetare. Du har en god förmåga att visualisera helhet och konkretisera mål på ett pedagogiskt och enkelt sätt. Du är en tydlig och kommunikativ ledare som kan fatta modiga beslut i syfte att föra verksamheten framåt. Genom dina personliga ledaregenskaper har du förmågan att få människor med dig i nya lösningar eller beslut. Du är en trygg och stabil person med god analytisk förmåga och ett intresse att ta dig an komplexa problembilder och leda en operativ verksamhet tillsammans med andra.

Vi förutsätter att du har ett gediget samhällsintresse och är insatt i omvärldens förändring och utveckling, och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar Piteå kommun med HRM Affärsutveckling. För mer information kring tjänsten kontakta ansvariga konsulterna Lennart Rydén (lennart.ryden@hrmab.se) och Julia von Weber (info@hrmab.se) eller ansvarig researcher Emma Torstensson (emma.torstensson@hrmab.se).

Sista ansökningsdag är den 16 augusti men då vi hanterar intresseanmälningar kontinuerligt och intervjuer sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan redan i dag.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
40 lediga jobb just nu