Omsorgschef

Värnamo kommun
Ledning, Omsorg
Sista ansökningsdag:
23 maj (27 dagar kvar)
Placeringsort:
Värnamo
Kontaktperson:
Ivan Madunic
Telefon: 0705-32 08 16
Publicerad:
4 april

Värnamo är en kommun som präglas av framåtanda och tillväxt. Vår vision lyder; ”Värnamo kommun den mänskliga tillväxtkommunen, 40 000 invånare 2035”. I Värnamo kommun delar alla medarbetare samma uppdrag – att erbjuda service och tjänster av hög kvalité till kommuninvånarna. Alla medarbetare är viktiga för att det uppdraget ska lyckas.

På omsorgsförvaltningen arbetar vi med att ge stöd, hjälp och service till våra medmänniskor. I vårt arbete krävs inte bara yrkeskompetens utan också empati och stort personligt engagemang. I gengäld är vår strävan att ge möjlighet till personlig utveckling både inom och utom arbetet. Vårt arbete är ett framtidsarbete. Det kan också bli Ditt framtidsarbete.

Arbetsuppgifter 
Som förvaltningschef har du ett övergripande personal- budget- och verksamhetsansvar för en organisation med drygt 1100 medarbetare och med en budget på ca 580 Mkr. Du leder verksamheterna genom förvaltningens ledningsgrupp, bestående av Sektionscheferna för Funktionshinderomsorgen, Äldreomsorgen, Kvalité och utveckling, Vård och rehab samt Myndighetsutövning.

Du rapporterar till Omsorgsnämnden och är direkt underställd kommundirektören. Du ingår i kommunens ledningsgrupp tillsammans med övriga förvaltningschefer. Du kommer att samarbeta med övriga förvaltningar, regionala och statliga aktörer och övriga civilsamhället. Samtidigt kommer du att vara en närvarande ledare på förvaltningen som leder medarbetarna utifrån kommunens gemensamma syn på medarbetarskap och ledarskap och driver förvaltningens utveckling. 

Kompetens och erfarenhet 
Vi söker dig som har en adekvat utbildning från universitet eller högskola. Du ska ha flerårig erfarenhet av ledarskap inom socialtjänsten. Erfarenhet från arbete i ledande ställning i en politiskt styrd organisation är meriterande. Vidare ser vi att du har erfarenhet av organisationsutveckling och utvecklingsprocesser samt erfarenhet av eget budgetansvar och förståelse för budgetprocessen inom kommunal sektor. Kunskap och erfarenhet av lagstiftning inom omsorgsområdet krävs som tex SoL och LSS.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper såsom förmåga att bedriva ett ledarskap som präglas av tydlighet, visioner och strategiskt tänkande samt att du kan skapa goda relationer och ett gott samarbetsklimat. Att leda förvaltningen strukturerat och motivera till förbättringsarbete är överordnat sakkunskap inom varje område. Att du är engagerad, inspirerande och kan entusiasmera medarbetarna är viktigt. Lyhördhet, helhetssyn och kommunikationsförmåga är viktiga egenskaper, samt att arbeta långsiktigt på den väg som omsorgsförvaltningen slagit in på. 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare, vi tillämpar chefsförordnande på 6 år 
Tillträdesdag: Efter överenskommelse 

Upplysningar 
För ytterligare info kontakta Ivan Madunic, 0705-32 08 16, epost: ivan@intendab.com

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2018-05-23.

Läs mer om Värnamo kommun på www.varnamo.se

Välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss kontakt från CV-och annonssäljare.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
36 lediga jobb just nu