Områdeschef Vårdcentralen Halland

Region Halland
Ledning, Omsorg, Sjukvård
Sista ansökningsdag:
12 augusti (22 dagar kvar)
Placeringsort:
Varberg/Halmstad
Kontaktperson:
Kaarina Sundelin
Telefon: 073-405 92 36
Sandra Petersson
Telefon: 073-854 89 98
Publicerad:
5 juli

Region Halland är en av Hallands största arbetsgivare. Vi är över 7 900 medarbetare inom 370 olika yrken – alla lika viktiga. Vårt huvuduppdrag är att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja utveckling och tillväxt. Visionen för vårt arbete är att göra Halland till den bästa livsplatsen. Region Hallands värdegrund sammanfattas ”Vi KAN”, där K står för kompetens, A för ansvar och N för nytänkande – ord som vi vill ska prägla alla oss som arbetar i regionen.

Arbetsbeskrivning
Primärvården är framtiden! Vill du vara med och utveckla samt leda en modern hälso- och sjukvård i Halland? Vi behöver dig som med ditt engagemang och ledarskap bidrar till den fortsatta positiva utvecklingen av Hallands egna vårdcentraler (Vårdcentralen Halland).

Vårdcentralen Halland befinner sig i en spännande fas där mycket fokus ligger på utveckling, bland annat genom konsolidering av ledningsstruktur och förstärkning av chefer och medarbetare. Region Halland ligger i startgroparna för utveckling av nära vård i den halländska kontexten, och samtidigt börjar den digitala utvecklingen ta fart. Som områdeschef blir du en viktig ledare i att driva denna utveckling för vårdcentralerna.

Uppdraget som områdeschef är brett med olika utmaningar och möjligheter. Vi behöver dig, som med din erfarenhet och ditt engagemang, tar ledningen i att dels leda nuvarande primärvård men också visa riktningen och driva vårdcentralerna framåt för att möta framtiden. Närsjukvården Halland har 24 vårdcentraler i egen regi med cirka 800 medarbetare. Vårdcentralerna leds av verksamhetschefer som rapporterar direkt till områdeschefen. Som områdeschef leder du även ett antal särskilda uppdrag som har tilldelats Närsjukvården. Till ditt förfogande i arbetet finns en kvalificerad stabspersonal.

Som områdeschef för Vårdcentralen Halland ingår du i förvaltningens ledningsgrupp.
Tjänstgöringsort är Varberg eller Halmstad enligt överenskommelse.

Kvalifikationer
Region Hallands värdegrund bygger på lika värde där vi alla har en viktig roll i att bidra med kompetens, ansvar och nytänkande i det vi gör varje dag. Som ledare är du en förebild och normskapare, där dina värderingar genomsyrar ditt arbete och stämmer överens med regionens värdegrund. Du är en tydlig representant för verksamheten och för Region Halland, vilket innebär att du i ditt arbete tar ansvar för fattade beslut.

Som person är du prestigelös och har förmågan att samarbeta och skapa goda relationer. Du är en trygg ledare och kan på ett självständigt sätt driva och leda verksamheten i enlighet med ditt uppdrag. Du är kommunikativ och skapar delaktighet och engagemang hos medarbetare och du kan på ett tydligt sätt anpassa, konkretisera, förmedla och återkoppla ditt budskap. Du har förmågan att få med dig andra på ett förtroendeingivande sätt i såväl informella, formella som utsatta situationer.

Vi söker dig som har mångårig chefserfarenhet och som är van vid att arbeta målstyrt med ett större ekonomiskt ansvar. Du åstadkommer resultat och gör det genom att inspirera, engagera och motivera medarbetare. Du är van vid att ta fram mätbara mål och nyckeltal samt följa upp och analysera verksamhetens resultat och kvalitet. Du har förmåga att kombinera det dagliga arbetet med ett strategiskt tänkande där din förmåga att förstå helhet och detaljer som chef är mycket viktig.

Goda kunskaper om och egen erfarenhet av utvecklingsarbete med gott resultat är viktiga förutsättningar för att lyckas med uppdraget. I uppdraget behöver du vara strukturerad och kunna leda dig själv och verksamhetscheferna långsiktigt och hållbart.

Vi ser att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård eller inom, av arbetsgivaren bedömt, relevant område. Läkarutbildning ser vi som meriterande. Goda kunskaper och egen erfarenhet av primärvård och/eller allmänmedicin är ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan!

Eftersom vi har en lång annonseringsperiod kommer vi inte att genomföra urvalet förrän efter sista ansökningsdag. Vi kommer därefter att genomföra en första intervju datumen; 23/8 och 30/8 i Halmstad. Det kan vara bra att reservera dessa datum redan nu ifall du blir aktuell.

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef i fyra år.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1

Ansökan
Senaste datum för ansökan är 12 augusti.
Referensnummer NSVH 130/18.

Övrigt
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: 
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Kontaktperson
Kaarina Sundelin, Förvaltningschef
Telefon: 073-405 92 36

Sandra Petersson, HR
Telefon: 073-854 89 98
E-post: sandra.petersson@regionhalland.se

För uppgift om facklig företrädare, kontakta Sandra Petersson, HR
Telefon: 073-854 89 98

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu