Områdeschef Kultur och ideell sektor 2 dagar kvar

Region Örebro län
Kultur, Ledning
Sista ansökningsdag:
22 april (2 dagar kvar)
Placeringsort:
Örebro
Kontaktperson:
Petter Arneback
Telefon: 019-602 72 21
Publicerad:
22 mars

Vi söker dig som känner starkt engagemang och arbetsglädje för att leda människor och utveckla viktiga samhällsfrågor inom kulturliv och civilsamhälle. Vi kan erbjuda dig ett utmanande och händelserikt uppdrag på en arbetsplats som präglas av utvecklingsanda och motivation för det regionala uppdraget. Tillsammans skapar vi utvecklingskraft och vill du bidra i en ledarroll till det, välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Område Kultur och ideell sektor består av cirka 20 medarbetare som arbetar på uppdrag kultur- och fritidsnämnden. Som områdeschef inom Kultur och ideell sektor har du en nyckelroll i att, tillsammans med en kunnig och erfaren medarbetagrupp, strategiskt vidareutveckla områdets verksamhet så att det ligger i framkant när det gäller att stärka förutsättningar för vår regions kulturliv och civilsamhälle. Utöver det strategiska utvecklingsarbetet krävs ett praktiskt nära ledarskap där du samordnar och stödjer medarbetarna med struktur, prioriteringar och uppföljning utifrån styrdokument och verksamhetens inriktning.

Du har det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö, budget och ekonomi och rapporterar till förvaltningschefen för Regional utveckling. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp där du förväntas bidra med perspektiv och förståelse för förvaltningens uppdrag i ett brett samhällsperspektiv. Du förankrar och driver områdets frågor tillsammans med våra politiker och deltar i nämndmöten där du ansvarar för den politiska beredningsprocessen och är föredragande tjänsteman inför nämndbeslut.

Du förväntas ha kunskap om kulturområdet och civilsamhällsfrågor samt förmåga att omsätta strategier i handlingskraft. Omvärldsbevakning, nätverksbyggande, process- och projektarbete är viktiga instrument för att hålla verksamheten uppdaterad.

I rollen ingår att fungera som en kommunikationslänk då du representerar, för dialoger och deltar på många olika samverkansarenor, både lokalt och nationellt. Samverkansparterna är många, exempelvis statens kulturråd och andra statliga myndigheter, kommuner, kulturinstitutioner, civilsamhälle, folkbildningen och kulturskapare. Du ansvarar för att fördela medel av olika slag, exempelvis föreningsbidrag och stöd till studieförbund.

Kvalifikationer
För att lyckas i denna ledarroll krävs att du har god kunskap inom kulturområdet och har en förståelse för civilsamhällets grundfunktioner. Du har erfarenhet och kompetens för att driva verksamhetsfrågor och förändringsarbete.

Du ska ha en akademisk examen i kombination med dokumenterad arbetslivserfarenhet som chef och ledare. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation, regionalt utvecklingsarbete, samverkansmodellen eller internationellt projektarbete.

Din ledarstil är relationsskapande och flexibel, med ett strukturerat och samordnande arbetssätt planerar och organiserar du de strategiska utvecklingsfrågorna effektivt tillsammans med dina medarbetare. Du är van att arbeta med målstyrning och uppföljning och har goda kunskaper inom ekonomi och budget.

Med positiv attityd, god självkännedom och samarbetsförmåga bygger du förtroenden och ett arbetsklimat som är kreativt. Du uppmuntrar ansvarstagande och kreativitet och är trygg i att hantera konflikter när de uppstår. Din kommunikation är lyhörd, tydlig och pedagogisk, i både tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om organisationen
Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, energifrågor samt trafik och samhällsplanering. Förvaltningen består av ca 300 medarbetare.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid, med ett tidsbegränsat chefsuppdrag på 4 år.
Tillträde: Snarast efter överenskommelse.

Upplysningar
Förvaltningschef, Petter Arneback, 019-602 72 21

Fackliga representanter 
SACO, Anders Bäckman, 019-602 66 58
Vision, Malin Eriksson Söderlund, 019–602 15 35

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-04-22
Ärendenummer: RU:2019:16

Övrigt
För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare. Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
16 lediga jobb just nu