Näringspolitisk expert med fokus på bussfrågor

Transportföretagen
Ledning, Näringsliv, Sakkunskap, Transport
Sista ansökningsdag:
25 juni (5 dagar kvar)
Placeringsort:
Stockholm
Kontaktperson:
Anna Grönlund
Telefon: 070-612 71 74
Publicerad:
29 maj

Vill du arbeta som näringspolitisk expert på Sveriges Bussföretag, ett bransch- och arbetsgivarförbund inom Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. Är du en analytisk utredare som är bra på påverkansarbete?

Arbetsbeskrivning
Som näringspolitisk expert ska du företräda Sveriges Bussföretag och Transportföretagen i olika sammanhang. I arbetet ingår att initiera och utveckla dialogen med medlemsföretag, myndigheter politiker, journalister och andra branschintressenter. Du ska löpande kommunicera förbundets arbete, bland annat genom att skriva texter till hemsidor, sociala medier, nyhetsnotiser till nyhetsbrev och föreläsa vid relevanta seminarier. I rollen ingår även att sköta bussbranschens egen forsknings- och utvecklingsfond. 

Vem är du?
Vi söker dig som är jurist eller statsvetare gärna med erfarenhet från offentlig förvaltning, exempelvis inom kommun, landsting, region, departement eller statlig myndighet. Du ska ha goda kunskaper om EUs processer och institutioner. Förvaltningsrätt och statistik är kunskaper som du behärskar väl. Du är en mycket god skribent i svenska och kan arbeta med texter och offentliga dokument på engelska. Du kan utföra utredningsarbete, samla in och analysera stora mängder information och snabbt omvandla detta till underlag för opinionsbildning. Du ska självständigt kunna ta fram skriftliga underlag och utkast till remisser, officiella skrivelser, debattartiklar etc.

Du tror på privat företagande och vill bidra till att förbättra villkoren för Sveriges bussföretag och kollektivtrafikens resenärer. 

Ansökan
Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan senast den 25:e juni till rekrytering@transportforetagen.se. Urvalsprocessen kommer ske löpande. Frågor besvaras av Sveriges Bussföretags branschchef och vice VD Anna Grönlund telefon; 070-612 71 74.

Om verksamheten
Sveriges Bussföretag företräder drygt 320 medlemsföretag över hela Sverige. Medlemsföretagen kör offentligt upphandlad trafik, kommersiell linjetrafik samt turist- och beställningstrafik. Bland medlemsföretagen finns såväl börsnoterade bolag som mindre familjeföretag.

Sveriges Bussföretag är en del av Transportföretagen som är en bransch och arbetsgivarorganisation för transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans ca 211 000 anställda. Det gör oss till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
17 lediga jobb just nu