Näringslivsutvecklare

Mjölby kommun
Näringsliv, Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
31 augusti (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Mjölby
Kontaktperson:
Torbjörn Sjögren
Telefon: 0142-850 11
Publicerad:
13 augusti

Om arbetsplatsen
Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv. 

Vill du veta mer om oss? 
Besök oss på www.mjolby.se

Mjölby kommun har ett riktigt bra företagsklimat. Vill du vara med när vi nu stärker näringslivsarbetet ytterligare? 

Näringslivsfrågorna hör till kommunstyrelsens förvaltning och avdelningen Tillväxtkontoret. 
Vi har ett starkt och expansivt näringsliv. Här har fler företag än på mycket länge valt att etablera sig så att företagsstocken nu är ca 2 400 stycken. 

Att arbeta för ett bra företagsklimat är en viktig angelägenhet för kommunen samtidigt som ett blomstrande näringsliv skapar en dynamisk arbetsmarknad att bo och verka i. 

Arbetsuppgifter
Som näringslivsutvecklare i Mjölby kommun är du en länk mellan kommun, företag och politik. Arbetet innebär att skapa en ökad tillväxt och attraktionskraft i enlighet med Mjölby kommuns vision. I det ingår att bygga relationer med existerande företag för ett gott företagsklimat, att skapa förutsättningar för nya etableringar, stimulera nyföretagande, arbeta med kompetensförsörjningsfrågor och verka för en långsiktigt hållbar tillväxt. 

Du arbetar operativt med näringslivsfrågor inom Mjölby kommun. Ditt arbete leds av näringslivschefen och du samarbetar med övriga på Tillväxtkontoret. Du har en nära samverkan med kommunens övriga verksamheter såväl internt som med koppling till näringslivet. 

Du bygger nätverk med näringsliv, föreningar, myndigheter, andra kommuner och medverkar aktivt i olika forum. 

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Du har kunskap om företagandets villkor i små och stora företag och meriterande är om du även har erfarenhet av detta. Du bör ha någon form av erfarenhet av kommunal verksamhet och dess förutsättningar. Erfarenhet av nätverksbyggande och relationsskapande aktiviteter är nödvändigt för tjänsten. Tidigare erfarenhet av näringslivsutveckling och företagsklimatsfrågor är meriterande. Kunskap inom fastighetsförvaltning, destinationsutveckling och stadsutveckling är en tillgång i arbetet. 
Du har regional förankring, B-körkort, är van användare av officepaketet och trivs med oreglerad arbetstid. 

Du är en ambitiös och energisk person som får saker gjorda. Du är uthållig och ser till att nå resultat. Du är lugn och stabil, men har också den flexibilitet som krävs för att anpassa dig efter förändringar. Du har förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Din sociala förmåga är avgörande för att lyckas med arbetet. Du har en mycket bra samarbetsförmåga och god lyhördhet. Du tycker att det är roligt att hjälpa andra och att leverera lösningar. Du är utåtriktad och relationsskapande. Dialog är viktigt för dig och du har lätt för att kommunicera, för att entusiasmera och skapa delaktighet kring näringslivsfrågorna. Med ditt sätt att vara och arbeta vinner du företagarens tillit och förtroende. 

Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du möjlighet att utvecklas och bidra till att näringslivet i Mjölby växer ytterligare.

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Ansökan
Ansök senast: 2019-08-31
Referensnummer: 596/2019

Kontakt
Torbjörn Sjögren
Näringslivschef
0142-850 11
torbjorn.sjogren@mjolby.se

Facklig företrädare
Petra Malm
Vision
0142-85900
petra.malm@fv.vision.se

Övrigt
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid. 

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
29 lediga jobb just nu