Näringslivsdirektör

Gävle kommun
Ledning, Näringsliv
Sista ansökningsdag:
28 april (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Gävle
Kontaktperson:
Helén Åleskog
Telefon: 026-17 81 50
Publicerad:
9 april

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle
ännu bättre tillsammans med oss!

Inom Styrning och stöd Gävle befinner du dig i händelsernas centrum. Våra knappt 300 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan sektorerna och ansvarar för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande! 

Näringslivsavdelningen är en av sju avdelningar inom sektorn styrning och stöd. Sektorn arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen. Näringslivsavdelningen är under utveckling från att enbart ha hanterat traditionella näringslivsfrågor till att även ansvara för inköp/upphandling och internationella frågor. Genom denna utveckling är syftet att skapa såväl goda förutsättningar för företagande som möjligheter till framtida tillväxt och attraktivitet i Gävle kommun.

Arbetsbeskrivning
Är du en ledare med intresse, kunskap och förståelse för näringslivs och utvecklingsfrågor? Är du initiativtagande, kommunikativ och nytänkande? Då är du kanske Gävle kommuns nya näringslivsdirektör. Tillsammans gör vi Gävle näringsrikt!

I rollen som näringslivdirektör leder du kommunens strategiska arbete gällande näringsliv, inköp/upphandling och internationella kontakter utifrån ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv.

Du är vår ambassadör för näringslivsfrågor och genom det har du möjlighet att påverka och bidra till ett mer attraktivt Gävle.

Ditt uppdrag är att utveckla Gävle kommuns arbete för att främja ett gott företagsklimat. Det sker, med Gävleborna i fokus, genom att du skapar förutsättningar för nya etableringar, stimulerar till nyföretagande och verkar för en utveckling av befintliga företag. 

Dagens näringslivsenhet utgörs av ett team om fjorton personer men kommer i och med att avdelningen skapas och utvecklas med ytterligare enheter att växa till ett trettiotal medarbetare. Du kommer att ha direkt personalansvar för tre enhetschefer som i sin tur leder sina enheter; näringsliv, internationella kontakter och inköp/upphandling. Du har övergripande verksamhets- och ekonomiansvar. 

I ditt uppdrag kommer du att vara i ett större sammanhang där du skapar dialog mellan företagare, tjänstemän och politiker. Det sker tex genom företagsbesök, frukostmöten och olika tematräffar. 

Du leder Näringslivsavdelningens ledningsgrupp och är direktrapporterande till Sektorchef för Styrning & stöd samt är föredragande inför kommunstyrelsen och dess näringslivsutskott. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som genom din företagsamhet tydligt leder det strategiska arbetet och organiserar och utvecklar kommunens fortsatta arbete med att skapa goda förutsättningar för näringsliv och företagande, internationella kontakter samt ett samordnat arbete för inköp och upphandling. 

För att lyckas i rollen har du kompetens motsvarande högskolenivå som arbetsgivaren bedömer relevant, ett antal års erfarenhet från ledande befattning och goda kunskaper om företagande och näringsliv. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom offentlig sektor och politiskt styrda organisationer. 

Det är meriterande med erfarenhet av näringslivsutveckling, marknadsföring av orter/regioner och upphandlingsrelaterade frågor. 

Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du möjlighet att utvecklas och bidra till att näringslivet i Gävle utvecklas. Genom ditt samhällsengagemang bygger du förtroendefulla relationer, nätverk och utvecklar samarbeten, både internt och externt. 

Du har förmågan att överblicka komplexa frågeställningar och bryta ner dem till mål. Du arbetar strukturerat och organiserat och hanterar utmaningar med stor uthållighet. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och når framgång genom samsyn och samverkan. Du ser digitalisering som en naturlig del i arbetet och har goda IT-kunskaper.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Ansök senast: 2019-04-28
Referensnummer: SG 14/19

Kontaktperson
Helén Åleskog
Sektorchef Styrnig & stöd Gävle
Telefon: 026-17 81 50

Fackliga företrädare
Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Lena Nilsson
JUSEK
Telefon: 026-17 80 74

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
16 lediga jobb just nu