Näringslivschef

Härnösands kommun
Ledning, Näringsliv
Sista ansökningsdag:
2 juni (12 dagar kvar)
Placeringsort:
Härnösand
Kontaktperson:
Uno Jonsson
Telefon: 070-648 25 11
Publicerad:
10 maj

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi engagerade människor som vill vara med och bygga framtidens Härnösand.
Härnösand har ett ökande antal privata företag och en starkt ökande tjänstesektor. Vi har flera nya och innovativa företag inom bland annat energiteknik och dryck- och livsmedelsproduktion. På Sambiblioteket sitter näringslivsenheten i en kreativ och stimulerande miljö tillsammans med andra innovations- och företagsstödjande aktörer.

Arbetsbeskrivning
Som näringslivschef i Härnösands kommun har du personal- och budgetansvar för näringslivsenhetens verksamheter och personal. Näringslivsenheten är en av fyra enheter på tillväxtavdelningen och du rapporterar till tillväxtchefen. Tjänsten som näringslivschef är på heltid med ett chefsförordnande på 4 år och en tillsvidareanställning inom kommunen. 
 
Några fokusområden på näringslivsenheten är:
-Nyföretagande
-Företagslotsverksamhet i samverkan med myndigheter 
-Näringslivskontakter mötesplaster och nätverk för företag
-Etableringar och inflyttning
-Landsbygdsutveckling
-Kompetensförsörjning
-Besöksnäring och evenemang

Vår tillväxtstrategi och handlingsplan för näringsliv är viktiga redskap i arbetet med att utveckla vår kommun. Att kommunicera vårt näringslivsarbete är en annan viktig del.

Som näringslivschef ansvarar du för att driva och utveckla näringslivsfrågorna både strategiskt och operativt. Du driver kommunövergripande utvecklingsprocesser och samverkar med externa aktörer i hela innovationssystemet, det vill säga offentlig sektor, akademi och näringsliv. Vår målsättning är att utveckla och förbättra företagsklimatet för redan existerande näringsliv, underlätta för företagande och generera etableringar av fler företag som i sin tur bidrar till tillväxten i vår kommun. Vi kan lova dig ett riktigt stimulerande jobb med engagerade medarbetare. Du får stor frihet att utforma arbetet på enheten via uppdrag som formas i verksamheten, politiska uppdrag och styrdokument.

Helhetssyn när det gäller tillväxtfrågor är viktigt och din roll på tillväxtavdelningen kommer att innebära samarbete och utveckling av hela tillväxtavdelningens verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker en kreativ, engagerad och idérik nätverksbyggare med utvecklingsfokus. Som ledare kan du motivera och stimulera medarbetarna för att nå resultat och utveckling. Dina personliga egenskaper är viktiga.

Vi ser gärna att du har en för uppdraget relevant högskole-/universitetsutbildning eller annan utbildning kombinerad med specifik arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete, eget budgetansvar och strategiskt arbete. Har du drivit företag eller jobbat i en politiskt styrd organisation är det en merit.

Du är van vid, och duktig på, att kommunicera med medarbetare, politiker, invånare och media. 
Vi samverkar nära med andra aktörer och samarbetspartners internt och externt och din förmåga till nätverkande, samarbete och relationsbildande är central.

Härnösand i Höga Kusten är platsen för dig som gillar det nära och enkla livet. Här kan du bo nära havet och naturen och vad du än är intresserad av så finns det bara några minuter bort. Ena stunden på jobbet – i nästa på havet, i skogen eller på fritidsanläggningen. Välkommen till Härnösand! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten via denna annons. Vi tar inte emot ansökningar på annat sätt.

Kontakt
Uno Jonsson, Tillväxtchef, uno.jonsson@harnosand.se, 070-648 25 11
Anna-Karin Sandström-Gudmundsson, Vision, annakarin.s-gudmundsson@harnosand.se, 0611–34 80 27
Marita Nordin, Ledarna, 0611-34 80 00

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
15 lediga jobb just nu