Näringslivschef

Mjölby kommun
Näringsliv
Sista ansökningsdag:
27 maj (5 dagar kvar)
Placeringsort:
Mjölby
Kontaktperson:
Dag Segrell, Kommundirektör
Telefon: 0142-85135
Petra Malm (Vision)
Telefon: 0142-85027
Publicerad:
15 maj

Arbetsplatsen
Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv. 

Vill du veta mer om oss? Besök oss på www.mjolby.se

Vill du vara med och utveckla näringslivet hos oss nu när Mjölby kommun växer? Näringslivsfrågorna hör till kommunstyrelsens förvaltning och avdelningen ”Tillväxtkontoret”. Till tillväxtkontoret hör även marknads- och turismfrågor som leds av en Marknadschef. 

Vi har ett starkt och expansivt näringsliv. Här har fler företag än på mycket länge valt att etablera sig så att företagsstocken nu är ca 2 400 stycken. Att arbeta för ett bra företagsklimat är en viktig angelägenhet för kommunen samtidigt som ett blomstrande näringsliv skapar en dynamisk arbetsmarknad att bo och verka i. 

Arbetsuppgifter
Som näringslivschef i Mjölby kommun är du kommunens ansikte utåt och länken mellan kommun, företag och politik. Arbetet innebär att skapa en ökad tillväxt och attraktionskraft i enlighet med Mjölby kommuns vision. I det ingår att bygga relationer med existerande företag för ett gott företagsklimat, att skapa förutsättningar för nya etableringar, stimulera nyföretagande, arbeta med kompetensförsörjningsfrågor och verka för en långsiktigt hållbar tillväxt. Din uppgift är att representera kommunen i arbetet med att främja näringslivet i kommunen. 

Du leder det strategiska och operativa arbetet kring näringslivsfrågor inom Mjölby kommun och driver olika typer av projekt tillsammans med Marknadschefen och övriga på näringslivskontoret. Du har en nära samverkan med kommunens övriga verksamheter såväl internt som med koppling till näringslivet. 

Som näringslivschef representerar du kommunen inom näringslivsområdet både lokalt och regionalt. Du bygger nätverk med näringsliv, föreningar, myndigheter, andra kommuner och medverkar aktivt i olika forum. 
Du har budget- och verksamhetsansvar och direkt personalansvar för en person idag men det kan komma att förändras framöver. 

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning och tidigare erfarenhet av att arbeta med näringslivsfrågor, meriterande är projektledning och marknadsföring. Du har kunskap av företagandets villkor i små och stora företag och meriterande är om du även har erfarenhet. Du har någon form av erfarenhet av kommunal verksamhet och dess förutsättningar. Du har ledarskapserfarenhet och förmåga att verka strategiskt. 

Du har ett samhällsengagemang och intresse av att bevaka vad som händer i omvärlden. Du är en trygg och stabil person som förstår och är lojal med ditt uppdrag. 

Din personlighet är av stor betydelse och det krävs att du har stark drivkraft, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya vägar samtidigt som du är lyhörd. Du är strukturerad och resultatinriktad och har samtidigt en analytisk förmåga. Dialog är viktigt för dig och du har lätt för att kommunicera på olika nivåer inom olika typer av organisationer för att bygga relationer, entusiasmera och skapa delaktighet kring näringslivsfrågorna. 

Du har regional förankring, B-körkort, är van användare av Officepaketet och trivs med oreglerad arbetstid. 
Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du möjlighet att utvecklas och bidra till att näringslivet i Mjölby växer. Du får även delta i vår chefsintroduktion och kontinuerlig utveckling via kommunens ledarutvecklingsprogram. 

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Löpande urval sker under ansökningstiden.
Antal platser: 1

Ansökan
Du söker jobbet direkt via Offentliga jobb
Arbetsgivarens referensnummer: 577/2018
ASista ansökningsdag: 2018-05-27
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid. 

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.
 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
33 lediga jobb just nu