Näringslivschef

Avesta kommun
Ledning, Näringsliv
Sista ansökningsdag:
25 februari (6 dagar kvar)
Placeringsort:
Avesta
Kontaktperson:
Ingela Papinski
Telefon: 0705-76 18 76
Publicerad:
30 januari

Om arbetsplatsen
Vi är målmedvetna – Något fantastiskt händer nu i Avesta! 
Avesta kommun är mitt i ett stort utvecklingsarbete där alla är med och bidrar med kompetens och engagemang. Vi är handlingskraftiga, professionella och vi bygger tillit. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu fortsätter resan mot 2020. Vi gör den tillsammans – vill du vara med?

Tillväxt Avesta är Avesta kommuns enhet för näringslivsutveckling och tillväxt. Vi arbetar strategiskt och målmedvetet med att göra Avesta till en än mer attraktiv plats att leva och verka på. Det ger resultat – nya företag etablerar sig, nya bostäder byggs och planeras och allt fler väljer att flytta hit. För många är Avesta känt för sina två basindustrier Outokumpu och Stora Enso Fors. Men Avestas näringsliv består också av en lika stor offentlig verksamhet samt till betydande del av småföretagande. De senaste åren har flera företag som KappAhl, Rusta, Burger King och Subway etablerat sig i kommunen. I oktober offentliggjordes köparen av de 109 hektar mark i Horndal, som Avesta kommun tidigare sålt. Köparen är Google, ett av världens största företag med ett av världens starkaste varumärken.

Arbetsuppgifter
I rollen som näringslivschef ansvarar du för att utifrån de övergripande politiska målen driva Tillväxt Avestas näringslivsarbete. Du leder det dagliga arbetet på enheten där du är en av 5 medarbetare. Det är en väl fungerande grupp med kompetent och engagerad personal. I gruppen finns tre näringslivsutvecklare och en kommunikatör som arbetar kommunövergripande. Du har personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Din uppgift blir att arbeta vidare med att utveckla enheten och näringslivsarbetet i Avesta. 

Som näringslivschef är du en aktiv part i kommunens tillväxtarbete såväl lokalt, regionalt, nationellt som internationellt. Vi vill att du driver arbetet med att fortsätta utveckla Avesta härifrån och in i framtiden. I de strategiska frågorna och vid exempelvis större etableringar arbetar du i nära samverkan med vår kommundirektör. En viktig del i arbetet är att driva en fortsatt utveckling mot ett mer differentierat näringsliv där basen är vårt lokala näringsliv. En annan viktig uppgift är att i nära samverkan med våra olika verksamheter arbeta proaktivt med att ta fram nya utvecklingsområden. Du kommer också att följa och vara delaktig i exempelvis infrastrukturfrågor. 

Som näringslivschef hos oss deltar du operativt i de arbetsuppgifter som ingår i Tillväxt Avestas uppdrag. Det kan exempelvis innebära att delta i och anordna olika typer av näringslivsarrangemang och konferenser. Andra exempel är att svara på remisser samt att föredra ärenden i plan- och näringslivsutskottet. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en för uppdraget relevant högskoleutbildning. Du behöver ha gedigen erfarenhet av ledarskap och av näringslivsarbete inom offentlig eller privat sektor. Vi ser det som nödvändigt att du har stor förståelse för politiskt styrd organisation. För det här uppdraget behöver du också ha vana att leda och delta i olika utvecklingsgrupper. Det är meriterande om du har erfarenhet från regionalt utvecklingsarbete. 

Det är viktigt att du är utvecklingsorienterad och har intresse för att driva frågor och processer kring exempelvis digitalisering. Du får en central roll i kommunens utveckling och vi ser därför att det är viktigt att du är kommunikativ och trivs att arbeta över en bred kontaktyta. Verksamhetens bredd kräver också att du är en bra organisatör som kan se helheten, processer och strukturer. 

Det är av största vikt att du är bra på att skapa förtroendefulla relationer med det lokala näringslivet men också i olika samverkans- och utvecklingsgrupper samt med företag som kan vara aktuella för att flytta hit. Vi söker dig som är en trygg ledare med stark integritet som kan prioritera och driva rätt frågor. 

För ett sådant här uppdrag krävs självklart också att du har så goda IT-kunskaper att du kan hantera de system och program du behöver i det dagliga samt att du är bra på att uttrycka dig i såväl tal som skrift. 

För ytterligare information kontakta rekryteringskonsult Ingela Papinski på SOURCE, som vi samarbetar med, telefon: 0705-76 18 76, e-mail: ingela.papinski@source-executive.se. 

Lämna din intresseanmälan på www.source-executive.se senast den 25 februari. 

Välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Referensnummer: C17529/2018

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
19 lediga jobb just nu