Näringslivs- och utvecklingschef Älvkarleby kommun

Information

Arbetsgivare: Älvkarleby kommun
Ort: Skutskär
Kategori: Ledning, Näringsliv, Utvecklare/Strateg

Sista ansökningsdag:

1 nov
Sök jobbet

- Utvecklingsorienterad ambassadör som bygger relationer

Ditt uppdrag
Tjänsten som Näringslivs- och utvecklingschef är en ny chefsroll utifrån en justerad organisation inom kommunstyrelsens förvaltning.
Inom näringslivsverksamheten är du och ditt team lyhörda för att stödja och utveckla det lokala näringslivet, i allt från ex. bredbandsutveckling till nätverkande med och mellan företagen.

Älvkarleby kommun vill driva utvecklingen inom kommunen och samlar därför i denna organisation ett antal tjänster. Det är ett antal strategiska och operativa tjänster inom bred verksamhetsutveckling, samt även inom digitalisering, kommunikation, integration och folkhälsa. Du bli kommunens ambassadör som i samverkan med andra aktörer, organisationer och det lokala näringslivet arbetar för fortsatt utveckling och ett gott företagsklimat.

Du är chef för ett tio-tal medarbetare vilka du leder och följer upp mot uppsatta mål. Det gör du genom ett planerat och involverande samarbete där personalen känner sig delaktiga och engagerade.

Näringslivs- och utvecklingschefen ingår i kommunens ledningsgrupp där ditt uppdrag är att driva och leda utvecklingen inom dina ansvarsområden för att bidra till att kommunens övergripande mål och visioner genomförs framgångsrikt. Du är direkt underställd kommundirektör, ingår i kommunstyrelsens förvaltning och har verksamhets-, personal- och ekonomiansvar för avdelningen.

Din profil
Du har erfarenhet av företags- och organisationsutveckling vilket gör att du har god förståelse och insikt för företagens förutsättningar. Meriterande om du har erfarenhet av eget företagande. Du har god inblick i strategiskt arbete och gärna erfarenhet av att ha drivit verksamhet med ett processinriktat arbetssätt.

Som person är du kommunikativ, engagerad, lösningsfokuserad, lyhörd, nätverkande och har lätt för att bygga långsiktiga relationer. Du är resultatorienterad och arbetar uthålligt för att nå uppsatta mål.

Du har relevant akademisk examen eller erfarenhet av kvalificerat arbete inom ansvarsområdet.

Välkommen att nätverka och bidra till Älvkarleby kommuns fortsatta utveckling!

Kontakt
Torgny Balkefors
torgny@balkefors-ponsiluoma.se
073-343 47 69

Ylva Ponsiluoma
ylva@balkefors-ponsiluoma.se
073-343 40 26

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Fast

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Om Älvkarleby kommun
Älvkarleby kommun med närmare 9 500 invånare ligger precis där Dalälven möter havet. Här är det nära; till, från och mellan det mesta. Tre tågstationer och täta bussturer gör det enkelt att komma hit; från Gävle tar det 12 minuter med Upptåget, från Uppsala knappt en timme. Och till butiker och annan service är det sällan mer än en kvart.

I dag är vi drygt 700 engagerade medarbetare som arbetar för Älvkarleby kommun och ”Mod, vilja, respekt och helhetssyn” är vår värdegrund och ledord i allt vårt arbete – välkommen att bli en av oss!

Läs mer: www.alvkarleby.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 7 oktober 2020 kl 10:52
Uppdaterad: 7 oktober 2020 kl 10:54

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Erik Renström

Rektor Lunds universitet

Håkan Sandahl

Chef ekonomi och styrning SKR

Sandra Isberg

Verksamhetsutvecklingschef Rikshem

21 lediga jobb just nu