Mark- och exploateringschef 2 dagar kvar

Halmstads kommun
Infrastruktur, Ledning, Stadsbyggnad
Sista ansökningsdag:
13 december (2 dagar kvar)
Placeringsort:
Halmstad
Kontaktperson:
Inge Emanuelsson
Telefon: 070-388 15 26
Publicerad:
23 november

Arbetsuppgifter
Är du en person med erfarenhet av exploateringsfrågor och med ett stort intresse för hållbar utveckling? Är du en inspirerande ledare som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och påverka samhällsutvecklingen och skapa framtidens kommun? I så fall är det kanske dig vi söker.

Som mark- och exploateringschef ansvarar du för att kommunen jobbar proaktivt och strategiskt med exploatering, både vad gäller kommunal och privat mark, samt samarbetar med övriga enheter inom förvaltningen för att driva utvecklingen framåt inom samhällsbyggnadsområdet. Du förväntas leda enhetens arbete och säkerställa kvalitet i enhetens leveranser. Du kommer att ha mycket kontakt och samarbeten med olika aktörer, både internt och externt. 

I rollen som mark- och exploateringschef arbetar du nära samhällsbyggnadschefen och kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott, ingår i samhällsbyggnadskontorets ledningsgrupp och rapporterar till samhällsbyggnadschefen. Du ansvarar för enhetens ekonomi, personal och arbetsmiljö.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad, fysisk planering, lantmäteri, väg och vatten eller motsvarande utbildningsbakgrund som arbetsgivaren finner lämplig. Du ska också ha flera års praktisk yrkeserfarenhet från samhällsbyggnadsområdet vad gäller planläggning och genomförande samt god insikt i gällande lagstiftning. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av projektledning, förhandling och avtalsskrivning. 

Vi söker en trygg ledare med förmågan att se helhetsperspektiv. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och når framgång genom delaktighet och samverkan. Du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Du har god förmåga att kommunicera med människor och trivs med att tala inför såväl stora som små grupper. Rollen ställer krav på att du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på såväl svenska som engelska. Har du tidigare erfarenhet av personal- och budgetansvar ser vi det som mycket meriterande.
B-körkort är ett krav. 

Andra uppgifter
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 
Vi kan komma att tillämpa löpande urval i den här rekryteringen. 
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Inge Emanuelsson, tf. mark- och exploateringschef
Telefon: 070-388 15 26

Fackliga kontaktpersoner
Per-Åke Larsson, Vision
Telefon: 035-18 27 96

Ansökan
Referensnummer: A830775 - 2018
Sista ansökningsdag: 2018-12-13

Om arbetsplatsen
Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden.

Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet i Halmstads kommun och ansvarar för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor. På mark- och exploateringsenheten arbetar 14 medarbetare med kommunens exploateringsverksamhet i planläggning och projektgenomförande, företräder kommunen som fastighetsägare och sköter köp och försäljning av mark, utarrendering och uthyrning av kommunens utvecklingsfastigheter.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
17 lediga jobb just nu