Länsråd Länsstyrelsen i Kalmar län

Information

Arbetsgivare: Länsstyrelsen i Kalmar län
Ort: Kalmar
Kategori: Ledning

Sista ansökningsdag:

3 dec
Sök jobbet

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av ett av Sveriges vackraste län?

Det här är en roll för dig med ett brett samhällsintresse som vill vara med och utveckla Kalmar län och Länsstyrelsen Kalmar län i nära samarbete med vår nytillträdda landshövding Peter Sandwall!

Ansvarsområden/arbetsuppgifter
Tillsammans med landshövdingen utgör du länsledningen där ni leder och samordnar länsstyrelsens verksamhet, en verksamhet som spänner över flera verksamhetsområden. Det innebär att du dagligen arbetar med många varierande frågeställningar och arbetsuppgifter, vilket i sin tur ställer krav på att allt ditt arbete sker ur ett helhetsperspektiv för verksamhetens och länets bästa. Du arbetar ständigt för att länsstyrelsen kan möta framtidens krav på en effektiv, modern och attraktiv myndighet. Du och landshövdingen arbetar med att leda och utveckla verksamheten inom ramen för en god förvaltningskultur.

Som länsråd är du landshövdingens närmaste medarbetare samt ställföreträdande landshövding och representerar länsstyrelsen i många sammanhang, såväl internt som externt. Detta kräver god samarbetsförmåga, förståelse för och goda relationer med kommuner, region, näringsliv, andra myndigheter och organisationer på både lokal, regional och nationell nivå.

Rollen innebär indirekt ledarskap med ett personalansvar för tre avdelningschefer med kompetens inom tillväxt och miljö, verksamhetsstöd samt utveckling och landsbygd.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett brett samhällsintresse och kunskap om beslutsprocesser i offentlig förvaltning. Du är en van ledare som visat på goda resultat i att driva kvalificerat strategiskt utvecklings- och förändringsarbete i en komplex och kunskapsintensiv verksamhet. På myndigheten tillämpas tillitsbaserat ledarskap och för att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har erfarenheter av att leda genom andra chefer på detta sätt.

Som person är du strukturerad och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer genom att främja dialog och delaktighet. Du uttrycker dig tydligt på både svenska och engelska och med god kommunikativ förmåga är du van att anpassa budskap efter olika mottagare och medier.

För att trivas i rollen och lyckas med ditt uppdrag är det viktigt att du delar myndighetens värdegrund och företräder staten och länet på ett professionellt och förtroendefullt sätt samt säkerställer att verksamheten drivs effektivt och resultatinriktat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser med fördel att du bor och trivs i länet. Relevant akademisk utbildning är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Du får möjligheten att arbeta i en kunskapsorganisation som på uppdrag av regering och riksdag arbetar med många olika sakfrågor som utvecklar och gör skillnad i Kalmar län. Länet är under tillväxt och en hållbar utveckling genomsyrar myndighetens arbete.

Länsstyrelsens stora upparbetade nätverk ger dig en betydande möjlighet att påverka – här får du arbeta i Sveriges äldsta myndighet som spelar en mycket viktig roll i samhällets utveckling framgent!

Ansökan och mer information
I den här rekryteringen samarbetar Länsstyrelsen i Kalmar med Compass. Du söker tjänsten via länken och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. Sista ansökningdag är 3/12.

För mer information om myndigheten och rollen är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsulter Hans Jansson på 073-461 36 03 eller Bo Bengtsson på 070-971 35 50.

Anställningen som länsråd beslutas av regeringen efter anmälan av landshövdingen. Anställningen innebär säkerhetsprövning. Länsrådet förordnas i regel på 5 år med möjlighet till förlängning. Befattningen är förenad med en tillsvidareanställning på Länsstyrelsen.

På Länsstyrelsen i Kalmar arbetar cirka 250 engagerade medarbetare inom en mängd olika samhällsfunktioner. Tillsammans bidrar vi till hållbar utveckling, en god livsmiljö och tillväxt. Detta gör vi genom avvägningar mellan ekologi, social hållbarhet och ekonomi.

Verksamheten genomsyras av tillitsbaserad ledning och styrning samt vår värdegrund som innebär effektivitet och service, objektivitet, legalitet och respekt för lika värde. Utifrån detta vill Länsstyrelsen Kalmar län bli Sveriges bästa länsstyrelse.

Är du nyfiken på vår arbetsplats och vårt värdegrundsarbete kan du läsa mer på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/kalmar/

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Hans Jansson
073-461 36 03
Bo Bengtsson
070-971 35 50
Sista ansökningsdag: 3 december 2020
Publicerad: 11 november 2020 kl 13:42
Uppdaterad: 11 november 2020 kl 13:48

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Thorbjörn Hammerth

Vd Familjebostäder Göteborg

Ingrid Guldbrand

Landsbygdsdirektör Länsstyrelsen Västra Götaland

Sergio Garay

Chef hemvårdsförvaltningen Halmstad kommun

22 lediga jobb just nu