Kvalitetsstrateg

Sollentuna kommun
Sakkunskap, Utvecklare/Strateg
Sista ansökningsdag:
3 oktober (10 dagar kvar)
Placeringsort:
Sollentuna
Kontaktperson:
Lars Garg
Telefon: 08-579 226 12
Publicerad:
12 september

Sollentuna är en växande kommun med siktet inställt på att bli Sveriges mest attraktiva kommun.

Vi söker nu en proaktiv och handlingskraftig kvalitetsstrateg som vill vara med och driva kommunens fortsatta utvecklingsarbete inom kvalitetsledning och målstyrning.

Tjänsten är placerad på controllerenheten inom ekonomiavdelningen på kommunledningskontoret. Controllerenhetens uppdrag är stöd och uppsikt till nämnderna gällande kvalitetsutveckling, målstyrning, ekonomistyrning och riskhantering. Enheten ansvarar även för förvaltning och utveckling av kommunens beslutsstödssystem. Du rapporterar till chefen för controllerheten där det idag arbetar sex medarbetare.   

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Som kvalitetsstrateg hos oss bidrar du till Sollentuna kommuns utveckling genom att ge stöd till kommunledning och förvaltningarna avseende kvalitetsledning och målstyrning. Du arbetar med planering och uppföljning av verksamhet på kommunövergripande nivå och ansvarar för att driva vidareutveckling av vårt kommungemensamma kvalitets- och målstyrningsarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter inom ansvarsområdet:
  • Rådgivning till förvaltningar och kommunledning samt omvärldsanalys
  • Analys och rapportering i dialog med förvaltningar
  • Driva och delta i utvecklingsinsatser, inklusive projekt
  • Driva och medverka i nätverk som syftar till samverkan, erfarenhetsutbyte och utveckling
 Kvalifikationer
  • För tjänsten relevant högskoleutbildning
  • Flerårig erfarenhet av arbete som kvalitetsstrateg, kvalitetsutvecklare, processutvecklare eller motsvarande
  • Erfarenhet av strategiskt och operativt arbete med målstyrning i koncerngemensamma ledningsprocesser (inom t ex kommun)
  • Erfarenhet av projektledning
Har du dessutom erfarenhet av strukturerad förändringsledning är det meriterande, liksom erfarenhet av verksamhetsnära systemförvaltning.
 

Som person är du genuint intresserad av kvalitetsarbete med ett starkt utvecklingsdriv och nyskapande tänk. Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och ansvarstagande. För att lyckas i rollen är det viktigt att du både kan arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta med andra. Vidare ställer rollen krav på att du är kommunikativ och att du uttrycker dig väl i tal och i skrift. Du har även god förmåga att översätta teori till praktik på ett lättbegripligt sätt.

Vi erbjuder
Som kvalitetsstrateg har du en viktig roll i det strategiska och praktiska arbetet när Sollentuna kommun utvecklas. Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort ansvar. Inom kommunledningskontoret råder en positiv stämning med god samverkan och professionellt utbyte mellan arbetskamraterna.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat som möjliggör ett hållbart arbetsliv bland annat genom att vi tillämpar flextid, erbjuder kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Din arbetsplats ligger centralt i Sollentuna centrum med goda allmänna kommunikationer med pendeltåg och bussar. Närheten till Sollentuna centrum erbjuder ett stort utbud av restauranger och service i en nyskapad stadsmiljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan redan idag! Urval kan komma att ske löpande.

Ytterligare erbjudanden om annonsering undanbeds vänligen.

Kontaktpersoner
Lars Garg, chef controllerenheten 
tfn: 08-579 226 12

Sista ansökningsdag: 2018-10-03

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu