Kostchef

Karlskoga kommun
Ledning, Sakkunskap
Sista ansökningsdag:
14 augusti (24 dagar kvar)
Placeringsort:
Karlskoga
Kontaktperson:
Ulrika Lundgren
Telefon: ​​​​​​​0586-610 86
Publicerad:
5 juli

Om arbetsplatsen
Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande. 

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Kommunen tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Folkhälsonämnden är en gemensam nämnd för Karlskoga och Degerfors kommuner och verkar för god och jämlik hälsa. Nämndens ansvarsområden är folkhälsa och barnkonventionen samt kost- och städverksamhet för båda kommunerna. Karlskoga kommun är anställande kommun och värdkommunen för samverkan. Karlskoga och Degerfors ligger i Värmland men tillhör Örebro län. Tillsammans bor här ca 37 000 personer.

Vår nuvarande verksamhetschef för kost kommer att gå i pension och Karlskoga kommun söker därför en kostchef med placering på folkhälsoförvaltningen. Kostverksamheten tillagar mat till förskolor, skola och vård- och omsorg i Karlskoga och Degerfors kommuner. I Karlskoga finns nio produktionskök och i Degerfors tre. Kostverksamheten ansvarar för två personalcaféer och levererar även mat hem till gäster som har lunchlåda på bistånd. Organisatoriskt tillhör du folkhälsoförvaltningen och är direkt underställd förvaltningschef. Kontoret är placerat i Karlskoga.

Arbetsuppgifter
Arbetet som kostchef innebär ett övergripande verksamhet-, budget- och personalansvar för kostverksamheten och personalansvar för fyra kökschefer. Kostchefen arbetar med att ta fram tydliga och mätbara mål utifrån politiska prioriteringar samt strategier för utveckling och uppföljning. Kostverksamheten styrs av fullmäktiges beslut om kvalitets-och servicenivåer för den kommunala kostverksamheten.

Tjänsten kräver ett stort engagemang att leda och utveckla kostverksamheten i tider av förändring. Det handlar om att tillaga och servera kvalitetsmässig god mat från bra råvaror med utgångspunkt från gästerna behov och önskemål. 

Förvaltningen arbetar med att öka medarbetarnas reella inflytande, ökad effektivitet samt minskad stress. Din roll blir att utmana till nytänkande, säkerställa det systematiska kvalitetsarbetet och stödja verksamheten och medarbetare i förändringsarbete. Det handlar om att leda en kostverksamhet med god fackkunskap, professionellt arbete och hög servicenivå. Kostverksamheten i Karlskoga och Degerfors kommuner har en lång tradition av att tillaga och förse medborgarna med god kvalitetsmässig mat med gästens behov och önskemål i centrum.

I din roll som kostchef leder du dina kökschefers lärande och ledning av verksamhet som ett föredöme för hur kökscheferna ska leda sin personal. Tillsammans i ledningsgruppen och tillsammans med dina kökschefer är det ditt uppdrag att skapa långsiktig och hållbar utveckling av verksamheten. Kontakter med andra kommuner och andra verksamheter är en naturlig del som ska ge stöd i arbetet.

Kvalifikationer
Du har har universitetets-/högskoleutbildning inom kost, som kostekonom, dietist eller annan relevant akademisk utbildning. 
Du har erfarenhet och kunskap om ledning och planering av kostproduktion samt gedigen chefserfarenhet. 

Övrigt meriterande är:
  • liknande arbete med chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar.
  • erfarenhet av ledning och styrning i politiskt styrd organisation
  • erfarenhet av matlagning och planering av måltidsproduktion
  • erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och att leda andra ledare
  • arbete med upphandlingar och investeringar.

Du har lätt att kommunicera och har erfarenhet av att omvandla teorier till aktiv verksamhetsutveckling. Detta tillsammans med din förmåga att samverka internt och externt tror vi gör dig framgångsrik i rollen.

Körkort är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och erfarenhet.

Anställningens omfattning
Tillträde efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer: kostchef
Sista ansökningsdag: 2018-08-14

Kontaktperson
Ulrika Lundgren
Förvaltningschef
0586-610 86

Facklig företrädare
Vision chefsombud, Anette Lundberg
0586-612 31

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-10 10 29.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu