Kommunsekreterare

Karlshamns kommun
Administration, Kommunikation, Sakkunskap
Sista ansökningsdag:
3 februari (14 dagar kvar)
Placeringsort:
Karlshamn
Kontaktperson:
Erik Bergman
Telefon: 0454-815 25
Publicerad:
11 januari

Arbetsuppgifter  
I Karlshamns kommun finns den samlade nämndsadministrationen på kommunkansliet. Det innebär att nämndsekreterarna arbetar tätt tillsammans med att förvalta och utveckla ärendeprocesserna. Just nu pågår arbete med att utveckla samordningen mellan nämndsekreterarna så att flexibiliteten ökar och sårbarheten minskar.  

Kommunsekreteraren svarar för central administration kopplad till kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunens moderbolag Stadsvapnet i Karlshamn AB. Arbetet innebär att ha helhetsansvar för kallelser, ge stöd till förtroendevalda före, under och efter sammanträden samt att ta fram protokollet. I rollen ingår att stödja övriga handläggare med kunskap om ärendehantering, tjänsteskrivelser, diarieföring och ärendehanteringssystemet ePhorte.  

Du ansvarar för beredningsprocessen för nämnda möten och arbetar nära nämndsekreterare, registratorer och jurister samt med övriga tjänstemän inom organisationen. Du har en viktig roll som sammanhållande för förtroendevalda och tjänstemän och ska bevaka centrala frågor för nämndsadministrationen.  

I tjänsten ingår, förutom ansvaret för ärendehanteringsprocessen, att med kort varsel tillfälligt kunna ta sekreterarskapet i kommunens övriga nämnder, att kunna hålla i årsstämmor för de kommunala bolagen, biträda kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges presidium med utredningar m.m.  

Kvalifikationer  
Du har en relevant högskoleutbildning inom statsvetenskap, offentlig förvaltning eller annat som bedöms likvärdigt. Du har erfarenhet av att arbeta i en kommun och är väl förtrogen med villkoren i en politiskt styrd organisation. Mycket goda kunskaper i svenska språket är ett krav och förmåga att formulera sig snabbt och precist är meriterande.  

Du som söker behöver vara strukturerad och gilla ordning och reda, du ska vara flexibel och frimodigt ta dig an olika uppkommande situationer. Integritet är en viktig egenskap i uppdraget. Det är viktigt att du är en person som har god förmåga att hantera relationer till medborgarna, till de förtroendevalda och till kollegorna inom kommunen. Du ska kunna skapa, implementera och förvalta rutiner och arbetssätt.  

För mer information kontakta  
Erik Bergman, Kanslichef, 0454-815 25  

Fackliga företrädare
Christina Gustafsson, 0454- 811 89

Sista ansökningsdag: 2019-02-03

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
40 lediga jobb just nu