Kommunsekreterare

Uppvidinge kommun
Administration, Sakkunskap
Sista ansökningsdag:
29 juli (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Åseda
Kontaktperson:
Ellinor Aspman
Telefon: 0470-34 98 77
Cornelia Gustafsson
Telefon: 0470-32 38 34
Publicerad:
29 juni

Är du redo för ditt nästa uppdrag i din karriär och få en avgörande nyckelfunktion som spänner över hela kommunen? Vill du dessutom jobba inom en organisation med korta beslutsvägar, goda utvecklingsmöjligheter och där du som anställd får möjlighet att driva egna förändringsprocesser? Då är vi kommunen för dig!

Dina arbetsuppgifter
Uppvidinge kommuns kansliavdelning är placerad i Åseda och fungerar som en stödfunktion för de politiska processerna runt kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. I kansliets uppdrag ingår näringslivsutveckling, planering/ strategisk utveckling, kommunikation, säkerhets-/beredskapssamordning och medborgardialog. Vi arbetar tillsammans i ett nära team och bistår varandra i det dagliga arbetet.

I tjänsten som kommunsekreterare har du en nyckelroll i samverkan mellan politiker och tjänstemän. Du verkar både i kommunfullmäktige, kommunstyrelse samt i kommunens olika utskott. I ansvarsområdet ingår koordinering, dokumentation och hantering av kallelser, protokoll, utlämnande av allmänna handlingar och utbetalning av arvoden. Du kommer vara ett aktivt specialiststöd och bollplank för så väl kommunchef, som för cheferna i kommunstyrelsens nämnder och utskottsamt ett stöd mot ledande förtroendevalda.Tjänsten är placerad i kommunledningsförvaltningen och är direkt underställd kommunchefen.

Rollen innebär även aktivt arbete med att vi som kommun upprätthåller de krav som ställs på hos i samband med införandet av GDPR

Din profil
Du innehar examen på högskolenivå inom statsvetenskap, juridik eller samhällsvetenskap, alternativt en bred och gedigen arbetslivserfarenhet inom området där du förvärvat dessa kunskaper.
Förutom detta har du minst 3–5 års erfarenhet av arbete som kommun- eller nämndsekreterare och en mycket god kännedom vad gäller lagar, regler och rutiner i det kommunala arbetet med ärendehantering. Vi sätter högt värde på om du har någon form av ledarskapserfarenhet med dig. Du uttrycker dig väl i det svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Ciceron eller Visma Window, som vi arbetar i.

För att trivas och vara framgångsrik i rollen så behöver du som person vara trygg i dig själv, ha förmågan att koordinera och hantera flera uppgifter parallellt. Eftersom arbetet innebär kontakt med olika grupper, så som förtroendevalda, tjänstemän, kommuninvånare samt andra myndigheter, krävs det att du har utbredd social kompetens och pedagogisk förmåga. Vidare ser vi att du är en strukturerad och kommunikativ person.

Du är en given lagspelare med ett prestigelöst förhållningssätt som trivs som bäst när du får samarbeta och samverka med andra, men även att du har förmågan att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Sista ansökningsdatum är den 29 juli, men tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då tjänsten kan komma att tillsättas tidigare. Uppvidinge kommun har i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Ellinor Aspman på telefonnummer 0470-34 98 77 alternativt Cornelia Gustafsson på telefonnummer 0470-32 38 34.

Välkommen till en kommun som ligger centralt i södra Sverige. Belägen på det småländska höglandet i norra delen avKronobergs län. Vi har ett strakt näringsliv och ett rikt föreningsliv. Hos oss har du naturen utanför dörren men med flera städerinom nära avstånd.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Heltid
Varaktighet: Tillsvidareanställning

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-07-29
Referensnummer: 7489

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
44 lediga jobb just nu