Kommunjurist/Kanslichef 1 dag kvar

Laholms kommun
Administration, Juridik, Ledning
Sista ansökningsdag:
20 januari (1 dag kvar)
Placeringsort:
Laholm
Kontaktperson:
Erland Björkman
Telefon: 070-329 45 78
Niklas Wilson
Telefon: 070-600 38 80
Publicerad:
18 december

Kommunledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och har den övergripande uppgiften att stödja kommunstyrelsen samt att verkställa och följa upp styrelsens beslut. Tillsammans ska vi leda och samordna kommunens arbete. Nu söker vi en kommunjurist som tillika är chef för kommunkansliet.

Arbetsuppgifter
Som chef för kanslienheten får du ansvar för den samlade administrationen av de politiska ärende- och beslutsprocesserna, registratur, kommunarkiv och kommunjuridik. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt. I enheten finns sex medarbetare.

Ditt uppdrag som kommunjurist är att vara juridisk sakkunnig och ge rådgivning i juridiska frågor till kommunstyrelsen, kommunens nämnder, bolag och tjänstemannaorganisation. De rättsområden som du kommer att arbeta med är i första hand allmän förvaltningsrätt men även speciell förvaltningsrätt i förhållande till kommunens olika verksamhetsområden. Arbetet är omväxlande med många kontaktytor. Kommunjuristen företräder kommunen i domstol, förhandlar i tvister, biträder vid avtalsskrivningar, hanterar vissa skadeståndsärenden samt håller interna utbildningar.

Kvalifikationer
Juristexamen och några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Kunskap om lagstiftningar som reglerar arbetet i offentliga verksamheter. Meriterande med erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation.

I rollen som kommunjurist krävs att du har ett konsultativt förhållningssätt och förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor inom dina sakområden. Du ska kunna strukturera komplicerade frågor och kommunicera lösningar på ett tydligt och pedagogiskt sätt såväl skriftligt som muntligt. Du har hög integritet, är noggrann och har god samarbetsförmåga.

I rollen som kanslichef skapar du förutsättningar för att medarbetarna ska nå resultat och känna delaktighet, engagemang och trygghet i sitt uppdrag. Du initierar och driver förändrings- och utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder. Du har erfarenhet av administrativt arbete och utveckling av administrativa processer samt en välutvecklad analytisk förmåga. Önskvärt att du har erfarenhet som chef eller ledare.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse

Upplysningar
Erland Björkman, tf kommunchef, tel 070-329 45 78 eller Niklas Wilson, räddningschef och biträdande kommunchef, tel 070-600 38 80.

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-01-20.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

Intervjuer planeras till den 25 januari och kontakt med aktuella kandidater kommer att ske den 22 januari.

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Information till annonssäljare
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Vi har viljan, handlingskraften och förutsättningarna som krävs för att vår kommun ska fortsätta vara den bästa livsplatsen, den bästa platsen för företagande och en kommun att räkna med i framtiden. Då vi är inne i en stark tillväxt där många väljer att flytta hit hjälps vi åt för att erbjuda våra kommuninvånare bästa möjliga service.

Vår attraktion finns bland annat i det strategiska läget mellan Köpenhamn och Göteborg, nära såväl Halmstad som Helsingborg.

Laholms vision med sina 25 000 invånare är att förena livskvalité och tillväxt för en hållbar utveckling. Här finns milslånga sandstränder, alpina skidanläggningar, golfbanor, ett inland med skogar, sjöar och åar, en charmig stadskärna samt ett av Sveriges bästa laxfiske.

Våra värdegrundsord i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang samt ett gott föredöme. Vi erbjuder ett spännande arbete och möjlighet till kompetensutveckling.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
40 lediga jobb just nu