Kommundirektör Lysekils kommun

Information

Arbetsgivare: Lysekils kommun
Ort: Lysekil
Kategori: Ledning

Sista ansökningsdag:

7 mar
Sök jobbet

Om Lysekil
Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På livetilysekil.se (se filmen här) får du veta mer om hur livet i vår kommun ser ut.

I Lysekils kommun arbetar ca 1400 medarbetare som har Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vårt jobb är att ge de 14 400 invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp. Vi arbetar utifrån vår värdegrund, utifrån ledorden, öppet, enkelt och värdigt.

Kommunens näringsliv präglas av tekniskt baserade företag, besöksnäring samt forskning och utveckling kopplad till havet.

Vision Lysekil 2030: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

Om uppdraget
Då nuvarande kommundirektör går i pension söker vi vår nästa kommundirektör som tillsammans med politik och organisation kommer att leda kommunen vidare framåt. I rollen kommundirektör är du kommunens ledande tjänsteperson och direkt underställd kommunstyrelsen. Du är chef för kommunens förvaltningschefer, VD för koncernens moderbolag Lysekils Stadshus AB och förvaltningschef för kommunstyrelseförvaltningen.

Du har en akademisk utbildning och goda kunskaper i ekonomi samt förståelse för den juridik som kännetecknar en kommuns verksamhet. Hållbarhet och Agenda 2030 är viktiga områden som vi sätter värde på att du har insikter i.

Som kommundirektör leder du kommunens utvecklingsarbete mot kommunens Vision Lysekil 2030 samt kommunfullmäktiges utvecklingsområden och mål. Lysekils kommuns styrmodell bygger på chefers och medarbetares ansvarstagande och medskapande samt förmåga att arbeta med ständiga förbättringar. Du driver utvecklingsarbetet tillsammans med din ledningsgrupp med inriktning på samverkan och samordning för att skapa hög kvalitet och effektivitet i kommunens verksamheter.

Vi söker dig med ett brett intresse för samhällsfrågor kopplade till kommunal verksamhet och ett engagemang för lokalt näringsliv och dess utveckling där vi tillsammans skapar goda förutsättningar för fler att bo, leva och verka i Lysekil.

Till uppdraget som kommundirektör söker vi dig som har erfarenhet av ledarskap på strategisk nivå. Du har erfarenhet av ledarskap i en politiskt styrd organisation med kunskaper om den kommunala verksamhetens regelsystem, myndighetsutövning och organisationsstruktur. Du är tydlig och skapar engagemang, motivation och delaktighet både direkt och genom andra. Genom en god kommunikativ förmåga skapar och underhåller du goda relationer och verkar för dialog och gott samarbetsklimat. Du är kreativ och utvecklingsinriktad, trygg och stabil samt har erfarenhet av att ha lett framgångsrikt utvecklingsarbete.

Lysekils kommuns generella krav på chefer finns formulerade i kommunens Chefsplattform Riktlinjer som utgår från nyckelorden Säker chef, Initiativrik utvecklare och Klar ledare.

I Lysekil kommer du att möta en kompetent organisation med tydligt utvecklingsfokus. De senaste åren har Lysekils kommun bedrivit ett ambitiöst utvecklingsarbete inom ledning och styrning och din roll blir att driva detta vidare.

Vem söker vi?
För att lyckas i rollen som kommundirektör hos oss har du

  • relevant universitets-/ högskoleutbildning
  • erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation
  • med framgång lett andra chefer på strategiskt ledande nivå
  • erfarenhet av att styra verksamhet mot politiska mål med bibehållen god ekonomi

Kunskaper och insikter i ekonomi, juridik och IT ser vi som meriterande.

Som ledare och person

  • är du analytisk och nytänkande och har dokumenterad erfarenhet av att leda genom andra
  • uttrycker dig väl i tal och skrift i såväl svenska som engelska
  • ser du värdet av delaktighet, samverkan och gemensamma målbilder
  • är du flexibel och kan röra dig mellan stora och små frågor när verksamheten så kräver

Anställningsvillkor
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Fast
Antal lediga befattningar: 1

Kontakt och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Håkan Olsson 070-581 79 18 eller Ylva Dahl 073-026 38 34. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-07.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Håkan Olsson
070-581 79 18
Ylva Dahl
073-026 38 34
Sista ansökningsdag: 7 mars 2021
Publicerad: 16 februari 2021 kl 08:57
Uppdaterad: 16 februari 2021 kl 14:26

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Henrik Johnsson

Säkerhetssamordnare Sölvesborgs kommun

Tobias Nilsson

Avdelningschef stadsutveckling Malmö stad

Peter Nilsson

T f avdelningschef offentlig miljö Malmö stad

15 lediga jobb just nu