Kommundirektör Skara kommun

Information

Arbetsgivare: Skara kommun
Ort: Skara
Kategori: Ledning

Sista ansökningsdag:

7 mar
Sök jobbet

Tusen år har gjort oss kloka och nyfikna på framtiden - Vill du bli vår nya kommundirektör?
Skara, vår anrika landsbygdsstad, är formad av sin tusenåriga historia och gröna framtidstro och har ett perfekt geografiskt läge mellan Vänern och Vättern. Här finns ett rikt näringsliv, kulturutbud och ett aktivt föreningsliv.

Skara kommuns medarbetare levererar varje dag Sveriges viktigaste jobb; vi ger våra äldre en hjälpande hand, vi lär barn att läsa och formar hållbara miljöer. Vi är 1600 medarbetare som är med och skapar svensk välfärd helt enkelt!

Skara kommun har 18 900 invånare. Näringslivet präglas av tillverknings- och logistikföretag, besöksnäring, gröna näringar, musikindustri och kunskapsbaserade serviceföretag och organisationer.

Våra ledord är; tillsammans och framåt, engagemang och service, mod och initiativ.

Om uppdraget
Din roll som kommunens ledande tjänsteperson grundas på en stolthet och drivkraft att göra skillnad. Som kommundirektör har du det yttersta ansvaret för ledningen och utvecklingen av det kommunövergripande arbetet, där ansvar för att de politiska besluten genomförs är avgörande. Du är direkt underställd kommunstyrelsen. Du har ett nära samarbete med kommunstyrelsens ordförande, presidiet och övriga ledamöter/ersättare.

Din huvuduppgift blir att utifrån politiskt fattade beslut utveckla kommunen och leda våra förvaltningschefer i detta arbete.

Vi söker en ledare som med stort intresse och engagemang för samhällsfrågor vill driva viktiga framtidsfrågor som befolkningsutvecklingen, skolan, infrastrukturfrågor och vår ambition att vara den bästa boendekommunen. Det innebär att aktivt arbeta med samverkan lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Det är också viktigt att du har förmåga att känna av kommunens inre liv och kultur samt genom omvärldsbevakning fatta effektiva och långsiktigt hållbara beslut. Du arbetar för ett effektivt samspel med politik och organisation där dialogen är i fokus.

Kvalifikationer och Egenskaper
Rollen som kommundirektör ställer stora krav på ett kommunikativt och utvecklingsinriktat ledarskap. Du har en relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet av att arbeta som ledare i en större organisation - minst på förvaltningschefsnivå eller motsvarande i en politiskt styrd organisation.

Genom dina tidigare roller har du god kunskap om strategiska samhällsfrågor som är relaterade till kommunal verksamhet samt näringslivet. Som ledare trivs du med att tillsammans med dina medarbetare och kollegor förvalta och utveckla en komplex verksamhet. Du är duktig i din kommunikation, lyssnar och skapar delaktighet. Du är en visionär med integritet och ett förtroendeingivande förhållningssätt. Goda kunskaper i svenska och engelska förutsätts.

Som kommundirektör är du en ambassadör för hela kommunen och du ser värdet i att både bibehålla och utveckla goda relationer såväl internt som externt. Med våra ledord som utgångspunkt kommer du att vara en nyckelperson för att driva arbetet med vår vision och vårt varumärkeslöfte i rätt riktning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina ledaregenskaper.

Anställningsvillkor
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Fast
Antal lediga befattningar: 1

Kontakt och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Skara kommun med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ylva Dahl 073-026 38 34 eller Håkan Olsson 070-581 79 18.

Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Välkommen med din ansökan senast 7 mars 2021.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Håkan Olsson
070-581 79 18
Ylva Dahl
073-026 38 34
Sista ansökningsdag: 7 mars 2021
Publicerad: 9 februari 2021 kl 09:09
Uppdaterad: 9 februari 2021 kl 09:16

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Henrik Johnsson

Säkerhetssamordnare Sölvesborgs kommun

Tobias Nilsson

Avdelningschef stadsutveckling Malmö stad

Peter Nilsson

T f avdelningschef offentlig miljö Malmö stad

15 lediga jobb just nu