Kommundirektör Avesta kommun

Information

Arbetsgivare: Avesta kommun
Ort: Avesta
Kategori: Ledning

Sista ansökningsdag:

4 nov
Sök jobbet

Arbetsbeskrivning
Avesta är en kommun som präglas av driv och framtidstro! Avesta har höga ambitioner. Kommunen ska vara ett regioncentrum för södra Dalarna och norra Västmanland. Kommunens vision är att vara en del av en dynamisk hållbar tillväxtregion för människor och miljö. Med en visionär stadsplan bidrar kommunen positivt till Avestas samhällsutveckling. Hos Avesta kommun erbjuds du en miljö där det strategiska förhållningssättet och samarbete står i fokus för att bygga en stark framtid.

Ansvarsområde
Som kommundirektör leder du koncernledningen och kommunkansliet med fokus på en hållbar och stark utveckling av hela kommunen. Du kommer att arbeta nära politiken och vara ytterst ansvarig för att ta fram beslutsunderlag i olika frågor. Det systematiska arbetet med att driva omvärldsbevakning och näringslivsutveckling blir en viktig del av ditt arbete. Du har en nyckelroll i lokala, nationella och internationella sammanhang vilket bland annat innebär att du behöver ha goda språkkunskaper i engelska. I rollen ingår att driva och utveckla organisationen samt att ha det övergripande ansvaret för mål- och budgetprocessen. Med fokus på effektivitet och hög kvalitet bidrar du till ett framgångsrikt kompetensförsörjningsarbete och en organisationskultur som främjar innovationskraft.

Kvalifikationer
Vi söker dig med genuint samhällsintresse och relevant akademisk utbildning. Grundläggande kunskaper i juridik är meriterande. Du behöver också ha kunskap och förmåga att leda en större organisation med siktet inställt på utveckling. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och som ledare drivs du av samarbete, respekt och innovationsanda. Du har tidigare framgångsrikt lett andra chefer mot uppsatta mål. I ditt ledarskap har du lätt för att involvera och engagera medarbetare för att tillsammans driva på utvecklingen av verksamheten. Du har en god kommunikativ förmåga samt att du genom gott omdöme och professionellt bemötande blir en bra ambassadör för Avesta kommun. Som kommundirektör har du en tydlig förståelse för det viktiga kommunala välfärdsuppdraget samtidigt som du har kunskap om hur en politiskt styrd organisation fungerar.

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidare

Kontakt
Elin Holthe
073-343 49 13
elin.holthe@randstad.se

Ansökan
Vi ser fram emot din intresseanmälan via www.randstad.se senast 2020-11-04.

Om Avesta kommun.
Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

www.avesta.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Elin Holthe
073-343 49 13
Referensnummer: 201303757
Sista ansökningsdag: 4 november 2020
Publicerad: 6 oktober 2020 kl 09:44
Uppdaterad: 6 oktober 2020 kl 09:49

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Perra Hermansson

Vd Sunne Fastighets AB

Christer Ängehov

Förbundsdirektör Mälardalens brand- och räddningsförbund

Emma Nordwall

Förbundsdirektör Räddningstjänsten Skåne Nordväst

20 lediga jobb just nu