Kommundirektör Ljungby kommun

Information

Arbetsgivare: Ljungby kommun
Ort: LJungby
Kategori: Ledning

Sista ansökningsdag:

14 jun
Sök jobbet

Ljungby kommuns värdegrund är ”vi är öppna, vi är framåt och vi vill”. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Mångfald och lika villkor är viktigt för oss. I vår kommun känner vi arbetsglädje, trivsel och trygghet. 

Vi är ca 2 900 kompetenta och engagerade medarbetare som är på väg på en resa för att bli den attraktivaste kommunen att leva, bo och verka i. Vi strävar efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service och vi välkomnar olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger stora möjligheter till utveckling.

Ljungby kommun växer med vår vision ”I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans. 35 000 invånare år 2035” och vi vill ha med dig på den resan.

Vi har Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt.

Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb

Välkommen till oss!

Som kommundirektör blir ditt uppdrag att leda och utveckla verksamheten vidare mot vår vision 2035 på uppdrag av den politiska ledningen. Tillsammans med duktiga medarbetare skapar du goda förutsättningar och formar en koncernledning som präglas av öppenhet och transparens. I uppdraget ligger också att säkerställa att ni arbetar koncernövergripande för att tillgodose behoven för de vi är till för och att Ljungby kommun blir ännu attraktivare som kommun att bo och verka i. I nuvarande organisation ingår att vara förvaltningschef för Kommunledningsförvaltningen och i den rollen utveckla förvaltningen så den kan utgöra ett stöd för hela organisationen.

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning, tydlig ledarkaraktär och erfarenhet av att leda erfarna ledare. Du stimuleras av att leda en verksamhet i förändring och skickligt skapar du ett effektivt ledningsteam som arbetar koncernövergripande. Du drivs av att utveckla och förbättra och dina tidigare erfarenheter har skapat värde för invånarna, medarbetarna och organisationen som helhet. Du har en god förståelse för komplexiteten i en politiskt styrd organisation och har tidigare erfarenhet av att arbeta nära politiken.

Ditt ledarskap bidrar till öppenhet och transparens. Du är tydlig, empatisk och din kommunikativa förmåga skapar förutsättningar för ett tillitsbaserat ledarskap så att andra i organisationen tydligt arbetar mot uppsatta mål. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.Effekten av ditt ledarskap bidrar till Ljungby kommuns värdegrund, vi är öppna, vi är framåt och vi vill.

Ljungby kommun erbjuder rätt person möjlighet att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med duktiga medarbetare. Rollfördelningen mellan politiker och tjänstemän är viktig internt, och också att utveckla organisationen, så samarbete främjas på alla nivåer. Externt är uppdraget att forma framtiden tillsammans med de vi är till för, i nära samarbete med näringslivet, organisationer och föreningar. I Ljungby kommun finns en närhet till varandra som gör det möjligt att samarbeta över alla gränser och med alla aktörer. Tillsammans är ledordet.

I denna rekrytering samarbetar vi med Trust, www.trustpartner.se

Kontakta Petra Johnsson 070-990 08 88, pj@trustpartner.se om du vill veta mer eller skicka in en intresseanmälan.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Petra Johnsson
070-990 08 88
Sista ansökningsdag: 14 juni 2020
Publicerad: 20 maj 2020 kl 10:00
Uppdaterad: 20 maj 2020 kl 16:04

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Anna Eckerstig

Projektutvecklingschef GoCo Health Innovation City Mölndal

Björn Äng

Forskningschef Region Dalarna

Nina Andersson

Näringslivschef Karlshamns kommun

19 lediga jobb just nu