Kommundirektör Ödeshögs kommun

Information

Arbetsgivare: Ödeshögs kommun
Ort: Ödeshög
Kategori: Ledning

Sista ansökningsdag:

26 jan
Sök jobbet

Ödeshögs kommun är beläget i sydvästra Östergötland, med Omberg i norr, Vättern i väster, den bördiga östgötaslätten i öster och Holavedens djupa skogar i söder. Genom kommunen går E4:an som möjliggör att du enkelt når både Linköping och Jönköping på 40 minuter med bil. I Ödeshögs kommun bor ca 5400 invånare och kommunen är med sina ca 400 tillsvidareanställda inom fem olika förvaltningar kommunens största arbetsgivare.

Vi är stolta över vår kommun och våra medarbetare av flera skäl. 30 % av maten till äldreomsorg- och skola är lagad på lokalproducerade råvaror, vår sjukfrånvaro ligger under rikssnittet och är bland de tre lägsta i länet, och Ödeshögs kommun rankades på plats 78 av 290 av Sveriges näringsliv 2019. Detta och mycket mer gör Ödeshög till en attraktiv kommun att både bo och verka i.
Ödeshögs kommun är en liten kommun med stora möjligheter. Vi har korta beslutsvägar, ett gott företagsklimat och goda möjligheter till rekreation.

Välkommen till oss!

Om Ödeshögs kommun
I vår kommun finns en stor framtidstro och förändringsvilja. Det finns en stolthet över våra medarbetares insatser i det dagliga arbetet och vår kommun är attraktiv att verka och bo i. Som den lilla kommunens högsta chef kommer du nära såväl medborgare, medarbetare och näringsliv. I den här rollen får du möjlighet att påverka på riktigt, du kommer få möjligheten att göra skillnad!

Dina arbetsuppgifter
Ditt övergripande uppdrag är att verkställa den politiska viljan i kommunen. Du är den som tillsammans med dina medarbetare omvandlar politiskt beslutat ”vad” till ett ”hur” i verksamheterna.

Det innebär att ditt viktigaste uppdrag blir att stödja kommunstyrelsens arbete med att ta fram strategier samt planera, leda och samordna kommunens olika verksamheter.

Som stöd i ditt uppdrag har du, förutom våra medarbetare ute i verksamheterna, förvaltningschefer, administrativ chef samt ekonomichef vilka också utgör din ledningsgrupp. Tillsammans skapar ni förutsättningar för en effektiv verksamhet som säkerställer att våra skattemedel används på bästa sätt för kommunens medborgare.

Du kommer också få en viktig roll som representant för kommunen i olika externa sammanhang i nätverk och forum på såväl lokal som regional nivå.

Som kommunens högste tjänsteman är du direkt underställd kommunstyrelsen, rapporterar till och har ett nära samarbete med kommunstyrelsens ordförande. Du har personalansvar för förvaltningschefer, administrativ chef samt ekonomichef.

Din profil
Vi söker en person med erfarenhet från ledarskap i en politiskt styrd organisation. Du har en relevant akademisk utbildning och en bredd i dina kunskaper. Du har ett tillitsbaserat och prestigelöst ledarskap med en mycket god förmåga att engagera och entusiasmera, därigenom skapar du resultat genom och tillsammans med andra. Med ett delegerande arbetssätt skapar du delaktighet hos dina chefer. Med struktur och systematik skapar du ordning och reda i de administrativa arbetsuppgifter som faller under ditt ansvar.

En viktig förmåga är att omsätta politiska mål i praktisk handling. Genom ett gott samarbete, tålmodighet och handlingskraft skapar du möjligheter för kommunen att utvecklas.

Krav för tjänsten:

  • Relevant akademisk utbildning
  • Erfarenhet av att leda genom andra chefer
  • Erfarenhet från ledarskap i en politiskt styrd organisation
  • God analytisk förmåga

Meriterande:

  • Erfarenhet av motsvarande roll

Viktigt för rollen är ett genuint samhällsengagemang. I den här rekryteringen läggs stor vikt vid personlig lämplighet och ledaregenskaper.

Välkommen att söka en spännande och viktig tjänst i en liten och attraktiv kommun!

Ansökningsförfarande
I denna rekrytering samarbetar Ödeshögs Kommun med Skill. Urval sker med start 26/1-20.

Logga in eller registrera ditt CV på http://www.skill.se

Vid frågor kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Lena Johansson 0708-52 32 36 alt. lena.johansson@skill.se

Om Skill
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Lena Johansson
0708-52 32 36
Sista ansökningsdag: 26 januari 2020
Publicerad: 20 december 2019 kl 10:02
Uppdaterad: 20 december 2019 kl 10:06

Ny på jobbet Visa alla

Eva Klang Vänerklint

Vård- och omsorgschef Mölndals stad

Johan Fröberg

Projektutvecklingschef samhällsfastigheter Skandia Fastigheter

Stefan Branth

Klinikchef Kilafors Herrgård Rehabilitering

15 lediga jobb just nu