Kommundirektör

Essunga kommun
Ledning
Sista ansökningsdag:
7 oktober (19 dagar kvar)
Placeringsort:
Nossebro
Kontaktperson:
Annchen Kull
Telefon: 073-039 70 34
Ylva Dahl
Telefon: 073-026 38 34
Publicerad:
29 augusti

Om oss
Vi hälsar dig välkommen till Essunga kommun i hjärtat av Västra Götaland. Centralorten Nossebro är en timmas bilresa från Göteborg och cirka en halvtimma från Alingsås, Vårgårda, Trollhättan och Vänersborg. Visionen för vår kommun är att närhet skapar meningsfulla möten där människor engageras och utvecklas. Vi är cirka 500 anställda i kommunen som dagligen arbetar för att skapa förutsättningar för att utveckla kommunen, för fler invånare och nya företag. Vi arbetar på ett enkelt sätt över verksamhetsgränser och har högkvalitativa kärnverksamheter med god ekonomi.

Vår styrka är att Essunga är en av Sveriges minsta kommuner! Vi arbetar på ett okomplicerat sätt över verksamhetsgränser och i nätverk med andra kommuner. Detta ger helhetsperspektiv och hanterbarhet både för medarbetare och kommuninvånare. Förändringar blir synliga i en liten kommun, vilket ger oss som arbetar tillfredställelsen av att se resultat av vårt arbete. Du har stora möjligheter att påverka och våra korta beslutsvägar ger snabba resultat.

Om rollen
Som kommundirektör har du det yttersta ansvaret för ledningen och utvecklingen av det kommunövergripande arbetet, där ansvar för att de politiska besluten genomförs är avgörande. Du har en naturlig förmåga att entusiasmera, kommunicera och skapa värdefulla möten för medborgare, medarbetare och näringsliv. Du är en god relationsbyggare och förstår vikten av ett gott nätverkande.

I uppdraget ingår att vara chef för ledningsgruppen; bestående av chefer för utbildningssektorn, social sektor, samhällsbyggnad, ekonomi, HR och administration samt för tre strateger. Tillsammans samordnar och utvecklar du hela organisationen genom att samla sektorerna kring mål och visioner utifrån våra värdeord; äkta, välkomnande, engagerande och nyfikna.

Förändringsresan är påbörjad och för att leda den fortsatta utvecklingsresan framåt för Essunga kommun behöver du ha ett genuint samhällsintresse, förmåga till nytänkande, men också god förståelse för hur vi tillsammans skapar en hållbar utveckling för hela kommunen utifrån ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.

Vem söker vi?
Vi söker dig med ett stort hjärta för landsbygd och utveckling, där du värdesätter att få verka i en miljö med korta beslutsvägar, stabilitet och gott samarbetsklimat. Du har ett inspirerande och visionärt sätt att leda, med stor tilltro till medarbetarnas förmåga och kunskap.

Du ser förmånen i att få leda i en lagom liten kommun där våra ledord blir verklighet i mötet med såväl medarbetare i organisationen som kommuninvånarna. 
Du är kommunikativ och prestigelös i ditt ledarskap. Hos oss innebär det att du leder verksamheten genom att bygga relationer och skapa delaktighet.

Vidare har du erfarenhet av offentlig verksamhet och god förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar. Du har erfarenhet av att framgångsrikt leda och samordna arbetet med tillhörande budget-, verksamhets- och personalansvar. För uppdraget har du en relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår.

Vill du vara en del av oss och bli vår nästa kommundirektör?  Välkommen med din ansökan!

Ansök
I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Annchen Kull, 073-039 70 34 eller Ylva Dahl 073-026 38 34. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Sista ansökningsdag: 2019-10-07

Anställningsvillkor
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Fast

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
22 lediga jobb just nu