Kommundirektör

Gislaveds kommun
Ledning
Sista ansökningsdag:
14 oktober (26 dagar kvar)
Placeringsort:
Gislaved
Kontaktperson:
Ylva Dahl
Telefon: 073-026 38 34
Håkan Olsson
Telefon: 070-581 79 18
Publicerad:
27 augusti

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare – goda utvecklingsmöjligheter – förutsättningar för att du ska må bra.

Om oss 
Vi är en modig arbetsgivare i framkant vad gäller utveckling och ledning. Vi erbjuder ett gediget chefsutvecklingsprogram för att stärka och utmana dig som chef och ledare så att du kan utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Som chef i Gislaveds kommun står du för skillnaden mellan en fungerande verksamhet och en mycket bra verksamhet. I ditt ledarskap är du modig och nyfiken. Du vågar prova nya idéer som ligger i tiden med dagens och morgondagens krav från omvärlden. Du värnar om ditt område men utgår alltid från ett helhetsperspektiv för Gislaveds kommun.

Om tjänsten
Nu söker vi efter vår nya kommundirektör då nuvarande går vidare till nya utmaningar. Din roll som kommunens ledande tjänsteman grundas på en stolthet och drivkraft att göra skillnad. Ditt uppdrag sträcker sig såväl internt som externt och du är tillika VD för Gislaveds kommunhus AB.

Internt har du det fulla och yttersta ansvaret för ledningen och utvecklingen av det kommunövergripande arbetet, där ansvar för att de politiska besluten genomförs är avgörande. Du ska arbeta för ett effektivt samspel med politiken där dialogen är i fokus. Likaså fungerar du som en viktig länk mellan politik och tjänstemän. Du ska övergripande leda, samordna och utveckla hela organisationen genom att samla förvaltningschefsgruppen kring mål och visioner. Som kommundirektör är du chef för förvaltningscheferna tillika kommunstyrelseförvaltningen. Du bär det yttersta ansvaret för hela organisationens ekonomi och arbetsmiljö.

I det externa uppdraget är tillväxt och näringslivsfrågor i fokus, liksom att företräda och marknadsföra kommunen i offentliga sammanhang. Detta handlar om ett utåtriktat arbete där samverkan med andra kommuner och aktörer är centralt. Målet är att stärka kommunen till att fortsätta utvecklas som en lockande kommun att bo, leva och verka i.

Vem söker vi? 
För rollen innebär det att du har ett starkt driv och engagemang för att tillsammans med din organisation nå nya höjder för kommuninvånarna i Gislaved. Uppdraget innebär även ett aktivt engagemang i samhällsfrågor och omvärldsbevakning.

För att lyckas i rollen som kommundirektör hos oss har du
  • akademisk examen alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdig.
  • erfarenhet av att leda större organisationer med komplex verksamhet.
  • väldokumenterat goda ledarskapserfarenheter.
  • goda kunskaper om offentlig sektor och politiskt styrd verksamhet.
Som ledare och person
  • är du analytisk och nytänkande, med en välutvecklad strategisk förmåga i kombination med en stark drivkraft att skapa resultat tillsammans med andra.
  • drivs du av att nå mål där helheten är större än summan av delarna och flexibilitet och unika lösningar är viktiga verktyg.
  • präglas din ledarstil av tillit och förtroende samt engagemang och entusiasm.
  • har du dokumenterad arbetslivserfarenhet av kvalificerat ledarskap, där du har skapat struktur och tydlighet i din organisation.

Ditt ledarskap är djupt förknippat med din förmåga att kommunicera. Hos oss innebär det att du leder verksamheten genom att bygga relationer och skapa delaktighet. De fyra viktigaste kommunikativa förmågorna för en chef i Gislaveds kommun är engagemang, tydlighet, lyhördhet och analytisk förmåga. Tillsammans med dina medarbetare främjar du nya tankar och idéer som för Gislaveds kommun framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan!

Ansök 
I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ylva Dahl 0730–263834 eller Håkan Olsson 0705–817918. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Sista ansökningsdag: 2019-10-14

Anställningsvillkor
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Fast

Kontakt    
Ylva Dahl, 073-026 38 34
Håkan Olsson, 070-581 79 18

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
22 lediga jobb just nu