Kommundirektör 1 dag kvar

Älvkarleby kommun
Ledning
Sista ansökningsdag:
24 mars (1 dag kvar)
Placeringsort:
Älvkarleby
Kontaktperson:
Inger Bydén
Telefon: 070-270 21 48
Marie Larsson
Telefon: 072-865 92 3
Publicerad:
6 mars

Beskrivning
Älvkarleby kommun är granne med både havet och älven, högst upp i Uppland. Nästan 9 500 människor bor och trivs här. Vi söker en kommundirektör som vill representera Älvkarleby kommun med mod, vilja, respekt och helhetssyn.

Kommundirektör för Älvkarleby kommun är ett uppdrag som ställer höga krav och innebär ett stort ansvar, men inrymmer också fantastiska möjligheter att jobba med och driva kommunens fortsatta utveckling.

Som kommundirektör arbetar du i gränssnittet mellan kommun, politiker och medarbetare och ser till det övergripande utvecklingsarbetet med inriktning på samverkan och samordning av kommunens resurser. I din roll är du verkställande i de beslut som kommunfullmäktige och kommunstyrelsen har tagit. I dialog med politiken leder du de strategiska frågorna för kommunen i enlighet med kommunens vision och mål för en fortsatt positiv utveckling där människor ska ha möjlighet att leva utifrån sina egna behov och förutsättningar.

Välkommen att läsa mer om kommunen på www.alvkarleby.se 

Bakgrund och kvalifikationer
Vi söker dig som är en tydlig, strategisk och erfaren ledare. Du har erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation med för uppdraget lämplig akademisk bakgrund. I din roll är du van att leda andra och att leda genom chefer känns naturligt för dig. Ditt ledarskap ska präglas av kommunens värdeord mod, vilja, respekt och helhetssyn. Du känner tillit till verksamheten och dina medarbetare och du har förmågan att entusiasmera dem genom ditt ledarskap. Ditt ledarskap är målstyrt och måluppföljning är en självklar förlängning av det. Rollen kräver att du har känsla för småskalighetens utmaningar samt god kunskap om demokratins spelregler. Uppdraget förutsätter att du har ett gediget samhällsintresse och är väl insatt i omvärldens förändring och utveckling.

Som person är du omvärldsorienterad, utåtriktad samt har en god förmåga att kommunicera och agera i offentliga sammanhang. Du har fallenhet för att skapa och bibehålla goda relationer på olika nivåer, såväl internt inom den egna organisationen som med externa samarbetspartners. Att företräda Älvkarleby kommun känns tryggt och bekvämt, både internt och i offentliga sammanhang.

Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat nära politiken, har erfarenhet av att arbeta med projekt och/eller har drivit förändringsprocesser. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av en kommuns uppdrag.

Utöver detta så har du B-körkort, god svenska och engelska i tal och skrift samt god datorvana.

Anställningsvillkor
Tjänsten som kommundirektör i Älvkarleby kommun är på heltid och anställningsformen är tillsvidare. 
Tjänsten är säkerhetsklassad och det innebär att en bakgrundskontroll kommer att genomföras. Drogtest är obligatoriskt vid nyanställning.

Tillträde sker efter överenskommelse.

Välkommen med din intresseanmälan så snart som möjligt, dock senast 24 mars 2019.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringsspecialist Inger Bydén på 070-270 21 48 eller via mail inger.byden@randstad.se Kommunstyrelsens ordförande Marie Larsson på 072-865 92 30 eller via mail marie.larsson@alvkarleby.se
Facklig företrädare för Vision Maria Högberg på 070-671 95 81 eller via mail maria.hogberg@alvkarleby.se

Ansökan
Referensnummer: 201202464
Sista ansökningsdag: 2019-03-24

Om Älvkarleby kommun
Precis där Dalälven möter havet ligger Älvkarleby kommun med närmare 9 500 invånare. 
Här är det nära; till, från och mellan det mesta. Tre tågstationer och täta bussturer gör det enkelt att komma hit; från Gävle tar det ungefär 10 minuter med Upptåget, från Uppsala knappt en timme. Och till butiker och annan service är det sällan mer än en kvart.

Älvkarleby har varit kommun sedan 1 januari 1863 då kyrksocknarna avskaffades, och kommungränserna är nästan desamma som då. Skutskär är den största orten i kommunen och hela norduppland, med 6000 invånare. Övriga orter är Älvkarleby, Älvkarleö, Långsand, Gårdskär och Marma.

Här driver många föreningar sina verksamheter med stort engagemang och ger både barn och vuxna möjlighet till en aktiv fritid. Naturen, badstränderna och fisket lockar både besökare och nya invånare.

I Älvkarleby kommun finns stora företag som Vattenfall och den största privata arbetsgivaren Stora Enso. Här finns också cirka 400 småföretag och totalt drygt 2 650 arbetstillfällen.
 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
30 lediga jobb just nu