Kommundirektör

Vadstena kommun
Ledning
Sista ansökningsdag:
30 september (4 dagar kvar)
Placeringsort:
Vadstena
Kontaktperson:
Conny Besterman
Telefon: 0706-18 11 62
Publicerad:
12 september

Vi söker dig som lockas av att som högsta tjänsteman leda en kommun med tydliga utvecklingsambitioner! 

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7 400 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. 

Arbetsuppgifter
I Vadstena kommun är Kommundirektören chefernas chef med ansvar att leda den kommunala tjänstemannaorganisationen som består av ca 600 tillsvidareanställda medarbetare. 

Kommunen är organiserad i en Kommunstyrelse, Samhällsbyggnadsnämnd, Kultur- och utbildningsnämnd samt Socialnämnd. Som kommundirektör leder du Kommunstyrelsens förvaltning och dess chefer samt tre förvaltningschefer med ansvar för respektive nämnd. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen chefserfarenhet från en mångfacetterad verksamhet, offentlig eller privat. Du måste ha god förståelse för den kommunens uppdrag och för de förutsättningar som gäller i en politiskt styrd verksamhet. Du har dessutom erfarenhet av att framgångsrikt leda organisationer som befunnit sig i ett utvecklingsinriktat skede. 

Ditt ledarskap kännetecknas av ett utvecklande ledarskap där du har god förmåga att engagera och entusiasmera organisationen att arbeta gentemot tydliga mål. Du har också modet att våga ifrågasätta och att vara tydlig då det krävs. Det är naturligt för dig att delegera och du lägger stor vikt vid att leda via en effektiv ledningsgrupp. Vidare måste du vara mycket kommunikativ och ha lätt för att uttrycka dig korrekt i såväl tal som i skrift. 

God analytisk förmåga med såväl helhetssyn som förmåga till detaljanalyser är nödvändigt. 

Om du lockas av att som högsta tjänsteman leda en kommun med tydliga utvecklingsambitioner vill vi gärna komma i kontakt med dig. Ett naturligt första steg är att kontakta vår konsult på AS&B, Conny Besterman tfn 0706 – 18 11 62 för en fortsatt diskussion kring uppdraget. 

Erfarenhet
Erfarenhet krävs

Övrigt
Ansökan via AS&B ansökningslänk. Vill du veta mer om uppdraget kontakta Conny Besterman tfn 0706 – 18 11 62.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-09-30
Arbetsgivarens referensnummer: 66/2018

Upplysningar lämnas av:
Conny Besterman
Konsult AS&B
Telefon: 0706-18 11 62

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
32 lediga jobb just nu