Kommunchef

Bollebygds kommun
Ledning
Sista ansökningsdag:
28 juni (8 dagar kvar)
Placeringsort:
Bollebygd
Kontaktperson:
Gunilla Thulin
Telefon: 073-549 99 00
Åse Torbjär Granath
Telefon: 076-338 87 97
Publicerad:
7 juni

Bollebygd är en expansiv kommun med cirka 9500 invånare och med ca 650 medarbetare. Kommunen ligger i en naturskön omgivning på nära avstånd från Göteborg, Borås och Göteborg Landvetter flygplats. Kommunen har ett rikt friluftsliv med skidbacke, vackra vandringsleder och golfbana i herrgårdsmiljö. Bollebygd har välutvecklade verksamheter med bra kvalitet och ett rikt näringsliv med över 1000 företagare. Läs gärna mer på bollebygd.se

Som kommunchef får du vara med och utveckla en tillväxtkommun med goda förutsättningar och ett strategiskt bra läge. Några av dina centrala uppgifter blir att fortsätta att utveckla effektiviteten och kvaliteten inom verksamheten, skapa förutsättningar för ett starkt arbetsgivarvarumärke och förverkliga en gemensam vision för 2030 tillsammans med kommunstyrelsen.

Kommunchefen har ett övergripande ansvar att leda de kommungemensamma processerna och att utveckla och stödja förvaltningarna i deras uppdrag. Som kommunchef är du chef för kommunstyrelsens förvaltning och chef för kommunens förvaltningschefer.

Förutom kommunstyrelsens förvaltning finns tre förvaltningar; utbildnings-, social-, och samhällsbyggnadsförvaltningen. I kommunstyrelseförvaltningen arbetar HR-, ekonomi- och utvecklingsavdelning. Du kommer till en kommun som präglas av hög kompetens och stor erfarenhet och som har den lilla kommunens fördelar med korta beslutsvägar.

Vi söker dig som har god erfarenhet av ledande befattning inom en politiskt styrd organisation och vana att samverka och arbeta nära politiken. Du har relevant akademisk examen och goda ekonomiska kunskaper. I dina tidigare uppdrag har du drivit utveckling och genomfört förändringar genom samverkan som medfört goda resultat och bidragit till en hållbar utveckling. 

Du är lyhörd, har en god pedagogisk förmåga och integritet. Som ledare är du kommunikativ, strukturerad, handlingskraftig och har lätt för att skapa ett klimat som inbjuder till öppenhet och transparens med en tydlig riktning. Din personlighet skapar tillit och förtroende – både internt och externt.

Befattningen som kommunchef är säkerhetsklassad, varför godkänd säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) är en förutsättning för anställning. Detta innebär även krav på ett svenskt medborgarskap. 

Vi ser fram emot din intresseanmälan som du skickar via www.maquire.se senast 28 juni. Vill du veta mer om tjänsten kontakta Gunilla Thulin 073-549 99 00, gunilla.thulin@maquire.se eller Åse Torbjär Granath 076-338 87 97. 

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
14 lediga jobb just nu