Kommunchef

Ydre kommun
Ledning
Sista ansökningsdag:
5 augusti (46 dagar kvar)
Placeringsort:
Österbymo
Kontaktperson:
Ivan Madunic
Telefon: 070-532 08 16
Ida Brage
Telefon: 070-538 25 85
Publicerad:
7 juni

Vill du på, den politiska ledningens uppdrag leda, en jordnära kommun med ett gott rykte? Vill du ha goda möjligheter till påverkan? Tror du, liksom vi, på styrning genom delaktighet, inflytande och dialog?

Vi kan då erbjuda dig ett viktigt, utvecklande och socialt arbete som kommunchef. Du kommer mötas av en välkomnande arbetsmiljö, korta beslutsvägar och en kommun där livskvalitet står i fokus.

Om arbetet
Som kommunchef företräder du Ydre kommun genom att ta det övergripande ansvaret för utvecklingen och ledningen av tjänstemannaorganisation till en välfungerande helhet. En helhet som stödjer den politiska ledningens beslutade riktning, mål och visioner. Du är kommunens högsta tjänsteman och myndighetschef.

I uppdraget ingår att hålla en god dialog och vara tillgänglig både inom och utom den kommunala organisationen. Som kommunchef är du en tydlig och offensiv deltagare i regionala sammanhang, samtidigt som du förstår landsbygdskommunens förutsättningar och möjligheter.

Kommunens främsta uppgift är att inom det kommunala grunduppdraget leverera en god service, med god kvalitet till medborgarna. Vi finns till för andras bästa.

Särskilda fokusområden i Ydre kommun, utöver grunduppdraget, är en fortsatt utveckling av kommunens organisation och arbetssätt, vidmakthålla en ekonomi i balans, samhällsplanering för attraktiv livsmiljö, byggande av bostäder och främja tillväxt genom näringslivsutveckling.

Kommuner i Sverige, och då i synnerhet på landsbygden, står idag inför många utmaningar. Bland annat att hitta rätt kompetens, en förändrad demografi och små resurser. Av stor betydelse är därför att hitta nya arbetssätt och ta till vara på ny teknik. Med det menar vi inte bara det ständiga förbättringsarbetet som pågår löpande, utan också ha modet att styra organisationen mot innovativt arbetssätt med fokus på att hitta lösningar inför framtiden.

Du är nyfiken på det lokala näringslivet, föreningslivet och människorna som lever och verkar i Ydre. Tillsammans med de lokala aktörerna har vi mycket goda utsikter att utveckla bygden positivt.

Som stöd i ditt arbete som kommunchef har du tillgång till engagerade politiker, stabila chefsled, kompetenta medarbetare och ett brett regionalt nätverk. Du är direkt underställd kommunstyrelsen och chef över förvaltningscheferna. Som kommunchef i Ydre agerar du också säkerhetsskyddchef.

Utbildning, erfarenhet och kunskap
Vi tror att du behöver ha erfarenhet från kommunal politiskt styrd organisation och du har högskoleutbildning.

Du har väldokumenterade ledarskapserfarenheter, däribland att leda andra chefer på en strategisk nivå mot en helhet. Erfarenheten från att ha arbetat i en kommun gör att du har stor förståelse för kommunens förutsättningar och fördelar.

Ditt samhällsengagemang är genuint och du har kunskap om strukturerna som den kommunala verksamheten bygger på. Du har sinne för kommunal ekonomi, kommunala regelverk och nationella lagar.

För dig är kunskapen om den interna och externa kommunikationens betydelse, för att lyckas med engagemang, måluppfyllelse och den demokratiska processen, en självklarhet. Du har goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Kompetens
Du är en empatisk ledare med hög social kompetens och skapar förtroende och relationer såväl internt som externt på professionella grunder.

Som chef är du stabil, trygg och närvarande. Du engagerar och ger den struktur som behövs för att dina medarbetare självständigt, och med tillit, utför och utvecklar sina verksamhetsområde. Samtidigt har du ett realistiskt förhållningssätt; till din egen och andras förmåga, då organisationen är mycket liten och många uppgifter ska utföras av en och samma person. För att lyckas i rollen som kommunchef behöver laget gå före jaget och din prestigelöshet är därför en av dina stora styrkor.

Samarbetsvilja, tålmodighet och en dos humor hjälper oss att utvecklas tillsammans.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer information om tjänsten
För ytterligare information kontakta Ivan Madunic, 070-532 08 16 eller Ida Brage, 070-538 25 85 på INTEND som vi samarbetar med i denna rekrytering. 

Läs mer och ansök via www.intendab.com senast den 5 augusti.

Vi undanber oss samtal från annons- och CV-säljare!

Vi vill att det ska finnas människor med olika kön, etnisk och kulturell bakgrund och olika åldrar på alla nivåer i organisationen, eftersom det främjar utveckling och förnyelse. Ydre kommun välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Om Ydre
Kommunkontoret ligger i Sveriges minsta centralort Österbymo i storslagna Ydre i södra Östergötland. Här bor cirka 3700 invånare året runt och sommartid blir vi betydligt fler.

Vår vision
Ydre - det attraktiva alternativet

Detta innebär att leva, bo och verka i Ydre ska upplevas som hög livskvalitet. Därför arbetar vi Ydre kommun mot målet att erbjuda dig Sveriges bästa livskvalitet året om.

Med livskvalitet menar vi:
Du som individ ska synas i arbetet, i skolan, i omsorgen, på fritiden, som besökare och näringsidkare.
Du har naturen utanför ditt eget fönster och pendlingsmöjligheter från och till staden.
Du har möjlighet att leva i välfärd på landsbygden, med frisk luft, öppna landskap, friska vatten och skogar.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
Utvalda platsannonser
14 lediga jobb just nu