Kommunchef

Älmhults kommun
Ledning
Sista ansökningsdag:
2 juni (12 dagar kvar)
Placeringsort:
Älmhult
Kontaktperson:
Petra Johnsson
Telefon: 0709-90 08 88
Publicerad:
10 maj

Älmhult är en spännande kommun i stark utveckling. Älmhult är en kommun med goda arbetsmöjligheter, möjligheter till varierat boende, attraktiv miljö med skog och sjö samt ett rikt föreningsliv. Alla ingredienser för en attraktiv kommun men också för en kommun med ”det lilla extra”!

Vill du vara med och driva utvecklingen av morgondagens Älmhult i ett sammanhang präglat av tillväxt, samhällsfrågor och näringsliv? Trivs du i ledande funktion där du får möjlighet att leda en stolt och ambitiös verksamhet mot nya höjder?

Då kan tjänsten som Kommunchef i tillväxtkommunen Älmhult vara något för dig!


Ditt övergripande uppdrag blir att leda organisationen och fortsätta utvecklingen tillsammans med erfarna medarbetare samt implementera kommunens nya vision på uppdrag av den politiska ledningen. Den tillväxtfas som organisationen befinner sig i ställer krav på ett modernt ledarskap, som skapar goda förutsättningar att samarbeta på en kommunövergripande nivå för att möta medborgarnas behov och förväntningar.

Som ledare är du drivande, handlingskraftig och har lätt att skapa ett klimat som inbjuder till öppenhet och transparens. Utmärkande för ditt ledarskap är din lyhördhet, tydlighet och ditt mod. Som person är du prestigelös och stimuleras av att samverka med andra, både internt och med externa aktörer som företagare, medborgare och övriga intressenter.

Vi söker dig som har god vana av att leda chefer och har erfarenhet av att arbeta på en koncernövergripande nivå i en politiskt styrd organisation. Du har i dina tidigare uppdrag drivit utveckling, genomfört förändringar som resulterat i goda resultat och bidragit till en hållbar utveckling. Det som löper som en röd tråd i dina ledaruppdrag är att du trivs med att leda en organisation som befinner sig i förändring.

Älmhult erbjuder dig att tillsammans med ett starkt ledningsteam skapa de bästa förutsättningarna för medborgarna i Älmhults kommun, som representeras av invånare med olika internationell bakgrund.

Organisationen och kommunen befinner sig i ett spännande skede och fick utmärkelse som årets tillväxtkommun 2017. Älmhult växer bokstavligen i antal invånare för varje månad som går och samma tillväxttakt gäller även för en stor del av näringslivet. Att många företag vill expandera och bygga nytt parallellt med ökat invånarantal upplevs som positiv synergi, efter resultatet en större kompetensbank av arbetskraft för företaget att söka personal från.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Älmhults kommun med Trust Partner. Vi ser fram emot att komma i kontakt med dig och för att söka till tjänsten registrerar du din ansökan här.

Kontakt
Har du några frågor eller funderingar gällande tjänsten, är du mer än välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Petra Johnsson på 0709-90 08 88 eller pj@trustpartner.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
15 lediga jobb just nu