Kommunchef 2 dagar kvar

Lilla Edets kommun
Ledning
Sista ansökningsdag:
25 mars (2 dagar kvar)
Placeringsort:
Lilla Edet
Kontaktperson:
Annchen Kull
Telefon: 073-039 70 34
Rickard Malmberg
Telefon: 070-294 54 16
Publicerad:
5 mars

Välkommen till Lilla Edets kommun i vackra Göta Älvdalen med närhet till bland annat Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Lilla Edets kommun befinner sig i en stark expansiv fas och många väljer att flytta hit. Här omges vi av fantastisk natur och sjöar samt en rik historia.

I Lilla Edets kommun jobbar vi tillsammans och nära varandra inom både förvaltningar och nämnder. Våra 1 100 medarbetare arbetar dagligen med att ge bästa möjliga service till våra drygt 14 000 invånare – det är kommunchefens viktigaste uppgift att leda det arbetet.

Om rollen 
Då vår nuvarande kommunchef går i pension, söker vi hennes efterträdare som tillsammans med politiker och medarbetare vill leda kommunen vidare framåt. I din roll som kommunchef representerar du kommunen internt och externt och är vår positiva ambassadör och modiga inspiratör.

Under 2019 har arbetet med att införa en tillitsbaserad styrmodell påbörjats. Som nytillträdd kommunchef tar du vid och leder det fortsatta införandet. För oss är det viktigt att du i ditt tydliga ledarskap vill verka genom tillitsbaserad styrning och ta tillvara medarbetares kompetens och erfarenhet. Genom tillit och tilltro realiserar du beslut som fattas på politisk nivå. Därigenom säkerställer du Lilla Edets fortsatta förutsättningar för utveckling, både som boende- och näringslivskommun. Som kommunchef är du kommunens ledande tjänsteperson, är direkt underställd kommunstyrelsen och ansvarar för att de politiska besluten i Lilla Edet verkställs. I rollen ingår ett chefsansvar som innebär att du är förvaltningschef för kommunledningsförvaltningen och chef för förvaltningscheferna i ledningsgruppen. 

Vem söker vi?
Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla oss till en modern serviceorganisation med kommuninvånaren och företagaren i fokus. Du har en naturlig förmåga att entusiasmera, kommunicera och skapa värdefulla möten för medborgare, medarbetare och näringsliv. Du är en god relationsbyggare och förstår vikten av ett gott nätverkande. Du har en relevant akademisk utbildning med erfarenhet från offentlig verksamhet och politiskt styrd organisation. I rollen verkar du på operativ och strategisk nivå och samtidigt leder för helhetens bästa.

Vi fäster stor vikt vid ett tydligt, engagerande och förtroendeingivande ledarskap. Ditt fokus är att skapa en stimulerande och hållbar arbetsmiljö, där det skapas möjligheter för medarbetare att få bidra och gemensamt vara med och utveckla organisationen.

Vi ser att du har erfarenhet av att driva utvecklings- och utredningsarbeten och att du har en god förståelse för kommunal ekonomi. För den fortsatta utvecklingsresan för Lilla Edets kommun behöver du ha ett genuint samhällsintresse, förmåga till nytänkande, men också god förståelse för hur vi tillsammans skapar en hållbar utveckling för hela kommunen utifrån ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv.               

Är du den vi söker ger vi dig möjligheten att kliva på en spännande utvecklingsresa med stora möjligheter att skapa god livskvalitet för våra kommuninvånare, för såväl ung som gammal. Välkommen med din ansökan senast den 25 mars!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Fast
Sysselsättningsgrad: 100%

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsulterna Annchen Kull 073-039 70 34 eller Rickard Malmberg 070-294 54 16. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Se mer från kommunen i denna film.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
30 lediga jobb just nu