Kommunchef

Karlsborgs kommun
Ledning
Sista ansökningsdag:
28 februari (12 dagar kvar)
Placeringsort:
Karlsborg
Kontaktperson:
Ivan Madunic 
Ida Brage 
Publicerad:
22 januari

Karlsborgs kommun med sina snart 7000 invånare hälsar dig välkommen till en fantastisk boendemiljö och rika rekreationsmöjligheter! Karlsborg är den lilla kommunen med det storslagna läget vid Vätterns strand. Det fantastiska landskapet med närheten till Tivedens skogar tillsammans med sjöarna och vattendragen ger Karlsborg dess alldeles unika prägel. 

Hos arbetsgivaren Karlsborgs kommun är det viktigt att varje medarbetare kan känna stolthet över sin insats och sin verksamhet. Det tror vi bland annat skapas genom att ge alla möjlighet att utvecklas, lära nytt och medverka i förbättrings- och utvecklingsarbetet. För att ge våra medarbetare bra möjligheter att kombinera arbetsplatsens krav, sina egna behov och privatlivet på ett utvecklande sätt eftersträvar vi också flexibla arbetsformer och arbetstider. Det finns bra pendlingsmöjligheter till och från bl.a. Skövde, för dig som inte är redo att flytta hit än. Kommunen har ungefär 500 anställda och omsätter runt 500 mkr/år.

Arbetsuppgifter
Som kommunchef är du direkt underställd kommunstyrelsen. Du ansvarar för att politiska beslut verkställs samt att budget-, resultat- och verksamhetsuppföljningar sker. Du är kommunens ledande tjänsteman och närmaste chef för förvaltningscheferna, enhetscheferna på kommunledningsförvaltningen samt staben med totalt 15 medarbetare. 

Att vara kommunchef i Karlsborgs kommun innebär att du ställs inför en mängd varierande uppgifter på såväl strategisk som operativ nivå. Det gäller därför att hålla fokus, prioritera och delegera samt se till helheten. För att nå framgång krävs ett strategiskt ledarskap där du på ett lyhört och målmedvetet sätt leder dina medarbetare genom delaktighet, delegering och tydlig uppföljning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning. Du ska ha erfarenhet från ledande befattning och av att driva utrednings- samt utvecklingsarbete. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att leda en politiskt styrd organisation och av kommunala bolag samt har kunskap om kommunal ekonomi. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som ledare är du trygg i din roll och har en öppen och tydlig ledarstil. Du ser dig själv som möjliggörare med god förmåga att skapa ett stimulerande arbetsklimat, få medarbetarna att växa och på så sätt bygga ett starkt lag. Vi ser också att du är bra på att kommunicera med såväl medborgare, medarbetare och politiker för att skapa förtroende, nå förståelse och acceptans för beslut. Du har även ett strategiskt långsiktigt tänkande med en god förmåga att skapa struktur och processer. 

Utöver det förutsätter vi att du har god förståelse för de olika rollerna i en politiskt styrd organisation och att du värdesätter ett gott samarbete med de förtroendevalda.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2019-02-28
Referensnr: Dnr 271-2018

Kontakt
Ivan Madunic 
INTEND 
ivan@intendab.com 

Ida Brage 
INTEND 
ida@intendab.com

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
26 lediga jobb just nu