Kommunchef 1 dag kvar

Orust kommun
Ledning
Sista ansökningsdag:
21 januari (1 dag kvar)
Placeringsort:
Henån
Kontaktperson:
Ann-Katrin Otinder
Telefon: 0304-33 41 91
Publicerad:
10 januari

Vår vision beskriver Orust som den gröna trygga ön där tanken är fri och drömmar får liv.

Nu kan du få möjlighet att arbeta här! Vi söker dig som vill dela med dig av ditt driv och engagemang till en kommun med ett starkt varumärke där miljön står i fokus och utveckling är en självklarhet.

Orust är västkustens största ö belägen cirka 6 mil norr om Göteborg. För oss står medborgarens behov och intressen i fokus och vi strävar alltid efter att leverera insatser av hög kvalitet utifrån perspektivet ”de vi är till för”. För detta krävs att vi har engagerade och kompetenta medarbetare som trivs med sitt jobb, vilket vår medarbetarundersökning visar att vi har. Orust kommun har de senaste åren varit högt placerade i flera utmärkelser så som den mest spännande arbetsgivaren inom offentlig förvaltning och bästa skolkommun. Välkommen till oss och ett meningsfullt arbete!

I ditt uppdrag som kommunchef är du högsta chef för kommunens förvaltningsorganisation. Du arbetar nära den politiska ledningen och ska vara bärare och möjliggörare av den politiska viljan in i förvaltningsorganisationen. Utöver ditt uppdrag som kommunchef är Du även sektorschef för sektor ledning- och verksamhetsstöd. Du är chef för de övriga fyra sektorscheferna samt cheferna inom ledning och verksamhetsstöd. Sektor ledning- och verksamhetsstöd är stöd ut till nämnder, utskott och förvaltning såsom utveckling, ekonomi, HR, digitalisering, administration och upphandling.

Dina arbetsuppgifter
Kommunchefen har ett övergripande ansvar och rapporterar till kommunstyrelsen som under kommunfullmäktige är Orust kommuns ledande politiska organ med ansvar för kommunens utveckling och ekonomiska ställning.

I ditt uppdrag som kommunchef är du Orust kommuns högsta tjänsteman med uppdrag att driva kommunens tjänstemannaorganisation med stort ansvar och frihet. I uppdraget ingår att leda kommunens ledningsgrupp och verkar för att skapa bra förutsättningar för den politiska ledningen att styra kommunen. Kommunchefen är ytterst ansvarig gentemot politiken och har en nära dialog med både styrande politiker och opposition.

Ditt uppdrag är att i samverkan med den politiska ledningens företrädare ha en drivande roll och utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra kommunens organisation och verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv och kommunövergripande frågor. Som kommunchef är du ett ansikte utåt och ambassadör för kommunen.

Om dig
Vi söker en nyfiken och relationsskapande ledare som med ett föredömligt och strategiskt ledarskap kan vidareutveckla kommunen och föra Orust framåt.

Du har en akademisk utbildning och bör ha genomgått en strategisk ledarutbildning.

Du är van att vara ledare i en större organisation där kraven på utveckling och förbättringsarbeten är höga och har erfarenhet av att leda genom chefer.

Du har har ett gediget samhällsintresse och är redo att visa ett stort engagemang för våra invånare, besökare och företagare. Du bör ha erfarenhet av att ha arbetat i en politisk styrd organisation.

Som ledare skall du ha en förmåga att affärsmässigt och kreativt driva verksamheten effektivt, vara initiativrik och ha en god samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsomfattning: Heltid

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-01-21

Kontaktpersoner
Ann-Katrin Otinder
HR-chef
0304-33 41 91
ann-katrin.otinder@orust.se

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 0304-33 40 00

Övrigt
För Orust kommun är det en självklarhet att mångfald och jämställdhet gynnar arbetsgruppen, arbetsplatsen och arbetsgivaren.

Vill du veta mer om Orust kommun som arbetsgivare och de förmåner vi erbjuder kan du läsa mer på vår webb: www.orust.se

Orust kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/karriär när du ansöker!

Sök jobbet
40 lediga jobb just nu