Kanslichef Vellinge kommun

Information

Arbetsgivare: Vellinge kommun
Ort: Vellinge
Kategori: Administration, Ledning

Sista ansökningsdag:

6 dec
Sök jobbet

Vill du bidra till utvecklingen av kommunens administration och förvaltning och i förlängningen till framtidens välfärd? I så fall är kanske rollen som Kanslichef i Vellinge kommun din nästa utmaning!

Vellinge är en kommun med välfungerade verksamheter och en politisk stabilitet. Såväl verksamhet som politik har ett allt starkare behov av kvalificerat stöd inom juridik och nämndservice. Detta stöd behöver förnyas och utvecklas för att möta de högre omvärldskraven.

Ditt Uppdrag
Som Kanslichef blir det ditt uppdrag att leda och utveckla kanslifunktionen i Vellinge kommun. Målet är att utveckla en modern och högkvalitativ servicenivå – att utgöra ett viktigt nav mellan tjänsteorganisation och politik.

Din uppgift som kanslichef blir att stärka och utveckla arbetsprocesser och strukturer inom kansliet som idag består av 9 medarbetare. Kanslichefen rapporterar till Kommundirektören och ingår i ledningsgruppen där du förväntas att aktivt medverka för Vellinge kommuns bästa.

Kansliets service ska primärt fokusera på kommunalrättslig rådgivning och ärendeservice. Uppdraget omfattar även upphandling, dokumenthantering, utredningsuppdrag samt valnämnd/kansli. Som en röd tråd genom uppdragen löper ledorden stöd/rådgivning, utbildning, digitala lösningar/system samt strukturutveckling, exempelvis utveckling av policys och mallar.

Din Profil
För att utveckla kanslifunktionen tror vi att du behöver ha en god förmåga att inspirera människor och själv vara en förebild genom ett eget utvecklingsdriv, särskilt i process- och strukturutvecklingsfrågor. Du är en coachande chef, mån om att stötta och utveckla individer för lagets bästa.

Du har en stark inre motor och en god förmåga att skapa struktur och systematik. Du har även en hög kommunikativ förmåga, fokuserar på att hitta lösningar och har lätt att från ett helhetsperspektiv se vilka steg som behöver tas och vad som behöver förbättras. Du är en rejäl och pålitlig person som lyssnar, tar ansvar och utvecklar. Som chef är du trygg och erfaren och utövar ett tydligt, lyhört och stödjande ledarskap.

Din bakgrund

  • 4-5 års erfarenhet av liknande arbete i övergripande kommunledningsfunktion.
  • Du har god kunskap om arbete i offentlig förvaltning och i de lagar som reglerar verksamheten.
  • Erfarenhet av och kunskap om LOU och upphandlingar.
  • Chefserfarenhet.
  • I botten har du troligen en akademisk juridisk examen, gärna med inriktning mot kommunal- och förvaltningsrätt.

Ansökan
Låter detta intressant? Vi rekryterar löpande, så sänd snarast in din ansökan via www.mercuriurval.com (ref nr SE-14223).

Annonseringen släcks senast 2020-12-06.

Kontakt
Frågor besvaras av Mercuri Urvals konsulter Ulf Hillstedt, 072-554 72 42 eller Christian Nyhlén, 073-366 75 76.

Om Vellinge kommun
Vellinge med sina ca 36 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Ulf Hillstedt
072-554 72 42
Christian Nyhlén
073-366 75 76
Referensnummer: SE-14223
Sista ansökningsdag: 6 december 2020
Publicerad: 17 november 2020 kl 15:38
Uppdaterad: 17 november 2020 kl 15:42

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Victor Kilén

Stadsdirektör Nacka kommun

Anna Giotas Sandquist

Direktör social hållbarhet Eskilstuna kommun

Cecilia Winberg

Ordförande Fysioterapeuterna

20 lediga jobb just nu