Kanslichef TCO

Information

Arbetsgivare: TCO
Ort: Stokholm
Kategori: Administration, Ledning

Sista ansökningsdag:

3 jun
Sök jobbet

Vill du leda TCO:s kansli i arbetet med påverkan för att göra skillnad för TCO-förbundens medlemmar i deras arbetsliv? På dagens arbetsmarknad – präglad av digitalisering och globalisering – ska TCO och medlemsförbunden vara en viktig kraft i omställningen genom att skapa trygghet och möjligheter för medlemmarna. Som kanslichef leder du detta arbete i nära och förtroendefullt samarbete med styrelse, chefer och medarbetare.

Arbetet
Vi söker dig som är en inspirerande och erfaren ledare som delar de fackliga grundvärderingarna och vill värna partsmodellen, demokrati och villkoren för arbete och utveckling i Sverige och Europa.

Du blir chef för TCO:s kansli med 50 anställda varav sex är chefer. Kontakt med våra 13 medlemsförbund ingår som en stor del av arbetet.

TCO-styrelsen leder verksamheten mellan kongresserna. Du kommer att operativt driva TCO framåt utifrån kongressens och styrelsens uppdrag vilket kräver aktiv och lyhörd samverkan med styrelsen och medlemsförbunden. Du leder och motiverar TCO:s ledningsgrupp och medarbetare så att beslut och uppdrag omsätts till strategi, operativ verksamhet och leverans.

Du bygger upp och underhåller externa nätverk med viktiga intressenter kopplat till operativa frågor.

Du ansvarar för TCO:s ekonomiska förvaltning samt för kansliets arbetsgivarfrågor och administration. I rollen ingår även externa styrelseuppdrag.
Din kompetens

Vi söker dig som har

  • Relevant akademisk utbildning och god samhällsorientering
  • Flerårig chefserfarenhet med erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändring och utveckling. Vi ser gärna att du varit chef för chefer tidigare.
  • Kvalificerad erfarenhet av verksamhets- och ekonomistyrning, gärna från facklig verksamhet, medlemsorganisation eller liknande, samt erfarenhet av att verka i en politiskt styrd organisation.
  • Mycket god förmåga att kommunicera, samverka, förhandla och företräda en organisation.
  •  God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Vi vill att du är mogen och trygg i ditt ledarskap som du bygger på öppenhet, tillit och din förmåga att entusiasmera och inspirera. Du är prestigelös utan behov att framhäva dig själv men kan också kliva fram om det krävs. Du gillar att jobba tillsammans och vill använda medarbetarnas kompetens för att få ut mesta möjliga av våra resurser. Du är också resultatorienterad, beslutsför och uthållig så att du kan driva frågor långsiktigt och strategiskt. Ditt motto får gärna vara ”goda resultat genom att ha kul på jobbet”.

Är du intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar vi med SOURCE. Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt är du välkommen att kontakta Ann Peyron, tfn 070-878 42 26, eller Linda Bellis, tfn 070-783 96 00, på SOURCE. Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida: www.source-executive.se

Du är välkommen att kontakta TCO:s ordförande Therese Svanström, tfn 08-782 91 00, therese.svanstrom@tco.se

Kontaktperson för Unionenklubben på TCO:s kansli är Kristina Mattsson, tfn 08-782 91 00.

Anställningen är tillsvidare med lön och villkor enligt individuell förhandling.

TCO tillämpar kompetensbaserad rekrytering och erbjuder en arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering. Vårt kansli ligger på Linnégatan 14 i centrala Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast onsdag den 3 juni 2020!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Ann Peyron
070-878 42 26
Linda Bellis
070-783 96 00
Therese Svanström
08-782 91 00
Sista ansökningsdag: 3 juni 2020
Publicerad: 14 maj 2020 kl 10:09
Uppdaterad: 15 maj 2020 kl 12:46

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Anna Eckerstig

Projektutvecklingschef GoCo Health Innovation City Mölndal

Björn Äng

Forskningschef Region Dalarna

Nina Andersson

Näringslivschef Karlshamns kommun

19 lediga jobb just nu