Kanslichef Region Östergötland

Information

Arbetsgivare: Region Östergötland
Ort: Linköping
Kategori: Administration, Ledning

Sista ansökningsdag:

26 jan
Sök jobbet

Region Östergötland ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling i Östergötland. Region Östergötland är en politiskt styrd organisation och länets största arbetsgivare med cirka 13 000 medarbetare.

I syfte att skapa en modernare och effektivare ledningsstruktur inom Region Östergötland genomförs en organisationsförändring i samband med årsskiftet. En ny tjänst som kanslichef inrättas som ett led i detta. Tjänsten är placerad i regionledningen och rapporterar till regiondirektören. Du kommer få möjlighet att bygga upp den nya enheten som kommer ha ett 50-tal anställda och tillsammans med dina medarbetare utveckla modern regional förvaltning med hjälp av digitala verktyg, ledarskap och effektiva interna processer.

Uppdrag, roll och ansvar
Uppdraget innebär både ett funktionsansvar och ett verksamhetsansvar.

Som kanslichef leder du staben för Regionledning och verksamhetsstöd med ansvar för verksamhetsplanering, uppföljning och utvecklingsarbete inom stabens ansvarsområde. Kanslichefen ansvarar även för att staben stöttar chefer på alla nivåer för att omsätta strategi till struktur och förutsättningar samt att verkställa fattade beslut och nå verksamhetens mål.

Kanslichefen är ansvarig för verksamhet, personal och ekonomi för de delar av organisationen som har ett strategiskt och/eller regiongemensamt uppdrag inom de områden där kanslichefen har ett ansvar.

Det gäller:

  • Stab för Regionledning och verksamhetsstöd
  • Juridiska enheten
  • Administrativa enheten
  • Patientnämndens kansli

Kanslichefen är också funktionsansvarig för processerna

  • Politisk ärendehanteringsprocess
  • Diarie- och arkivhantering

Tjänsten kan komma att innefatta ytterligare funktioner på sikt, beroende på dina erfarenheter och din bakgrund kommer du ha ha möjlighet att påverka innehållet.

Din roll inledningsvis kommer ha fokus på att bygga upp och ihop verksamheten. Bland utmaningarna finns att hantera funktionernas olika behov av ledarskap samt att skapa ordning och reda i interna processer och utveckla dessa. Din kompetens inom juridiska frågor är också central, då behov av senioritet och sakkunnighet finns. Även erfarenhet av att arbeta på strategisk nivå i en politiskt styrd organisation är nödvändig.

Din profil
Du har relevant akademisk examen från högskola eller universitet, gärna med juridisk inriktning. Det är meriterande med utbildning inom ledarområdet.

Du har mångårig, gedigen erfarenhet av strategiskt ledande befattning från större, offentlig organisation med komplexa organisations- och beslutsstrukturer. Du är van att leda genom andra och att ha helhetsansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Det är ett krav att du haft ledande position i en politiskt styrd organisation och därmed skaffat dig erfarenhet av det politiska sammanhanget. Det är starkt meriterande med senior erfarenhet inom juridik, t ex som chefsjurist.

För tjänsten krävs mycket god analytisk förmåga och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Du har kunskaper och färdigheter i strategiskt ledarskap på individ-, grupp- och organisationsnivå samt har relevanta IT-kunskaper.

Som person har du goda ledaregenskaper. Du leder, motiverar, delegerar och följer upp för att effektivt nå gemensamma mål. Du är strategisk och har ett brett perspektiv på frågor och har förmåga att ta initiativ för att uppnå resultat. Du har god samarbetsförmåga och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Därtill har du ett professionellt förhållningssätt, är trygg och stabil med god självinsikt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och i denna rekrytering kommer vi lägga särskild vikt vid följande personliga kompetenser: problemlösning, kommunikation, kundfokus, planering, påverkan och relationsbyggande.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Unik Resurs. Vi vill därför ha din ansökan via hemsidan www.unikresurs.se senast den 26:e januari 2020.

Har du frågor är du välkommen att kontakta någon av våra konsulter Kristina Lind, 076-778 15 13, kristina.lind@unikresurs.se eller Helena Lantz 073-656 04 66, helena.lantz@unikresurs.se

Unik Resurs
Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 19 december 2019 kl 13:23
Uppdaterad: 19 december 2019 kl 13:26

Ny på jobbet Visa alla

Eva Klang Vänerklint

Vård- och omsorgschef Mölndals stad

Johan Fröberg

Projektutvecklingschef samhällsfastigheter Skandia Fastigheter

Stefan Branth

Klinikchef Kilafors Herrgård Rehabilitering

15 lediga jobb just nu