Kanslichef Malung-Sälens kommun

Information

Arbetsgivare: Malung-Sälens kommun
Ort: Malung
Kategori: Administration, Ledning

Sista ansökningsdag:

19 dec
Sök jobbet

Om arbetsplatsen
Malung-Sälens kommun är norra Europas största vinterturismkommun. Förutom upplevelseindustrin, stora evenemang i världsklass och en snabbt växande turism har kommunen även ett rikt näringsliv samt en av Dalarnas mest företagsamma befolkning. Vi har också en spännande utveckling framför oss med planer för en internationell flygplats i Sälen.

Då vi står inför ett generationsskifte innebär det att vi kontinuerligt behöver rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Gemensamt för våra yrken är det viktiga mötet med människor och att vi ständigt arbetar för att utveckla servicen för alla som bor och verkar i Malung-Sälens kommun. Vårt fokus har resulterat i att vi har en individanpassad äldreomsorg i toppklass och en skola som placerar sig bland de främsta i landet.

Malung-Sälens kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi kan även erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Vill du också vara med och utveckla Malung-Sälens kommun? Sök jobb hos oss! Du hittar alla lediga jobb på www.malung-salen.se/ledigajobb

Arbetsuppgifter
Som Kanslichef har du ansvaret för att leda, samordna och utveckla de verksamheter som ingår i enheten samt vara ett stöd till övriga förvaltningar, kommunchef och den politiska ledningen. Dina arbetsuppgifter är av både strategisk och operativ karaktär. I tjänsten har du också ansvaret för verksamhet, budget och personal. För att ni tillsammans ska kunna samarbeta väl och göra varandra duktiga så har du tillgång till kompetenta kollegor i olika funktioner. Kanslienheten är en viktig del av kommunstyrelseförvaltningen och servar alla kommunens förvaltningar med nämndsadministration, samordnar ärendeprocesser, stöttar i juridiska frågor mm. Inom enheten finns också reception, växel, konsumentvägledning, vaktmästeri samt arkiv.

I tjänsten ingår också att hålla i den övergripande processen kring allmänna val och vi ser gärna att du har erfarenheter av att genomföra utredningar och driva utvecklingsprojekt. Rollen som Kanslichef är varierad, rolig och innebär en bred spännvidd inom olika kompetensområden.

Kvalifikationer
Dina drivkrafter och personliga egenskaper är av stort intresse hos oss. För att lyckas i rollen har du goda ledaregenskaper, personlig mognad och du drivs av att skapa resultat tillsammans med andra. Vi vill att du har erfarenhet av att leda verksamheter med övergripande budget och personalansvar. Det ses som meriterande om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och god förståelse för det kommunala uppdraget och beslutsprocesser.

Som ledare inspirerar du på ett kreativt sätt och förmedlar visioner och mål för verksamheten. Du skapar förutsättningar i samarbete med medarbetarna så att de ska känna delaktighet, engagemang och trygghet i sina uppdrag. Din goda struktur och ditt sätt att planera underlättar både din egen men också dina medarbetares vardag.

Du utmanar gärna andra på ett kreativt sätt att utvecklas samtidigt som du fungerar som en förebild och kulturbärare vilket bidrar till att dina kollegor trivs och vill vara en del av ditt ledarskap.

Du har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt goda ledaregenskaper. Meriterande är tidigare erfarenhet som Kanslichef, Kommunsekreterare eller likvärdiga tjänster.

B-körkort är ett krav då förvaltningens verksamhet finns med geografisk spridning i kommunen.

Anställningens omfattning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Antal tjänster: 1

Ansökan
Referensnummer: A805036
Sista ansökningsdag: 2019-12-19

Kontaktperson
Christina Holback
Kommunchef
0280-181 32
christina.holback@malungs-salen.se

Fackliga företrädare
Sonja Svensson
Ordförande Vision, Malung-Sälen
0280-182 88
visionmalung-salen@fv.vision.se

Frida Wärman Rainer
Ordförande för Akademikerna SSR Malung-Sälen
0280-183 15
frida.warman-rainer@malung-salen.se

Övrigt
Välkommen med din ansökan!

Malung-Sälens kommun har i denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler som ska användas och undanbeder därför all säljande kontakt från rekryterings- och annonseringsföretag eller liknande.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Publicerad: 28 november 2019 kl 10:22
Uppdaterad: 28 november 2019 kl 13:29

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Tobias Bengtsson

Kultur- och fritidschef Lidköpings kommun

Kerstin Alnebratt

Chef kulturutvecklingsförvaltningen VGR

Ian Cortés

Stadsarkitekt Skara kommun

15 lediga jobb just nu