IT-chef Västra Götalandsregionen

Information

Arbetsgivare: Västra Götalandsregionen
Ort: Göteborg
Kategori: Data/IT, Ledning

Sista ansökningsdag:

5 apr
Sök jobbet

Hos Västra Götalandsregionen är du med och skapar ett samhälle där vi och kommande generationer kan leva det goda livet. Vi är en av Sveriges största arbetsgivare med 56 000 medarbetare.

Som medarbetare i Västra Götalandsregionen får du bra förmåner och möjlighet att utvecklas, göra karriär och byta jobb utan att byta arbetsgivare. Oavsett roll är du med och gör skillnad varje dag. Våra framtida utmaningar är spännande, många och viktiga för samhällsutvecklingen. Som IT-chef kommer du att ha en central roll i det arbetet. 

IT-chef för VGR IT, Koncernkontoret, Västra Götalandsregionen
Vi söker en ny IT-chef för VGR IT som ansvarar för ledning, styrning och utveckling av IS/IT i Västra Götalandsregionen. VGR IT är Västra Götalandsregionens gemensamma IS/IT-organisation med ansvar för en stabil och säker IT-plattform samt effektiv drift, support, förvaltning och utveckling av nya och befintliga system. VGR IT är en verksamhet med drygt 700 medarbetare i Göteborg, Mölndal, Skövde, Vänersborg och Borås.

Digitalisering och förändrade arbetssätt är nödvändiga för att VGR ska lyckas med omställningen av vården och samtidigt nå målet att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare 2030.

IT-chefen rapporterar till Digitaliseringsdirektör och ingår i Digitaliseringsstabens ledning. 

Uppdraget
IT-chefen leder, driver och ansvarar för utveckling, förvaltning, drift och support av regionens IT-tjänster och representerar VGR, såväl internt som externt. De senaste åren har det gjorts stora satsningar på den tekniska miljön och att arbeta arkitekturdrivet och tjänstefokuserat.

Utmaningen framåt är digitalisering som underlättar vardagen för invånare och medarbetare och utveckling av tekniska plattformar och IS/IT-tjänster är andra exempel. Inom VGR pågår en mängd projekt kopplade till digitalisering och IS/IT. Att säkra införande av Millennium som är navet i Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM) är ett av de största och viktigaste uppdragen de kommande åren. Som IT-chef kommer du att ansvara för systemförvaltning, drift och support för det nya systemet.

Som IT-chef kommer du att i nära samarbete med digitaliseringsdirektören, chefer och medarbetare ta vara på digitaliseringens och teknikens möjligheter för att skapa en effektiv organisation. Du styr genom tydliga mål och ständiga förbättringar och utvecklar nya arbetssätt och metoder för att möta verksamheterna i Västra Götalandsregionens och dess invånares behov.

Din roll kommer att vara mycket viktig för den fortsatta utvecklingen av digitalisering, teknik och en säker IT-miljö där VGR senaste året har gjort stora satsningar.

Dina kvalifikationer

 • Du har framgångsrikt och under flera år varit chef för en stor IT-verksamhet med hög komplexitet.
 • Du har drivit större förändringsarbete och verksamhetsutveckling och kan visa på leverans och resultat.
 • Flerårig erfarenhet av att leda chefer
 • Goda kunskaper inom ekonomi och finansiering av digitala tjänster
 • Relevant akademisk examen

Vem är du?

 • Resultatorienterad, proaktiv och handlingskraftig
 • Nyfiken på trender i omvärlden och stor kapacitet att driva utveckling och förbättring
 • Sätter samarbete högt och är bra på att skapa effektiva team, bygga partnerskap och att utveckla medarbetare.
 • Tycker om att kommunicera och föra dialog och har förmågan att kommunicera budskap och information på ett enkelt och tydligt sätt i skrift och tal
 • Skapar trygghet genom struktur, tydlighet och tillit till andra

Det är viktigt att du arbetar utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Vad erbjuder VGR som arbetsgivare
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner här.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Sista ansökningsdag: 2020-04-05
Referensnummer: 2020/1658

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Fast lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Kontakt    
Göran Ejbyfeldt
IT- och digitaliseringsdirektör
072-250 26 92

Lotta Dellback
HR-chef
073-917 80 09

Facklig företrädare    
Vision:
Jeanette Hansson
076-774 28 49

SACO:
Stig Holmlund
070-951 23 45

Ledarna:
Nilu Thunell
072-743 07 10

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Ange gärna att du hittade den lediga tjänsten på dagenssamhalle.se/jobb när du ansöker!

Göran Ejbyfeldt
072-250 26 92
Lotta Dellback
073-917 80 09
Referensnummer: 2020/1658
Sista ansökningsdag: 5 april 2020
Publicerad: 24 mars 2020 kl 12:53
Uppdaterad: 24 mars 2020 kl 13:02

Utvalda jobb

Ny på jobbet Visa alla

Christina Skogster Stange

Vd it för samhällsutveckling Sweco

Thomas Lundgren

Vd Säker Vatten

Mikael Bornandersson

Vd Ängelholmshem och Ängelholmslokaler

9 lediga jobb just nu